Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 oct 2010 - Anul XV, nr. 251 (4542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Distracţie fără uniforme

Balul Bobocilor “Ion Luca”, evenimentul nr.1 al toamnei la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Casa de Cultură „Platon Pardău” din municipiul Vatra Dornei a fost neîncăpătoare, vineri seară, la Balul Bobocilor Liceului Teoretic “Ion Luca”, sute de tineri dorind să ia parte la spectacolul considerat evenimentul nr.1 al toamnei în oraşul staţiune.

Într-o sală de spectacole arhiplină, în care, spre deosebire de cea de la Câmpulung Moldovenesc, puteai să stai chiar şi în tricou, deşi afară temperatura era aproape de zero grade, organizatorii au deschis balul la ora programată, 18.30.

Cu un decor simplu, pe fundalul căruia fiecare pereche dintre cele 11 perechi de bobocei reprezenta o stea, balul – aşa cum este tradiţia la “Ion Luca” – a fost prezentat de Miss şi Mister Boboc din generaţia elevilor organizatori, şi anume Carmina Panfil şi Ştefan Balău.

Spre deosebire de celelalte baluri de la liceele din judeţ, balul celor de la “Ion Luca” nu a avut nici o temă, iar organizatorii au spus încă de la repetiţii că vor un bal clasic, un bal în care accentul să se pună exclusiv pe cele 11 perechi de boboci şi mai puţin pe decoruri sofisticate, costume, lumini şi efecte speciale.

După un scurt moment de reculegere pentru profesoara Elena Simon, care a murit în urmă cu câteva luni şi care, spuneau prezentatorii, “ne veghează în această seară dintr-un loc mai bun”, au fost prezentaţi membrii juriului prezidat de către directoarea Liceului “Ion Luca”, Mioara Şaramet.

Prezent în sală, la invitaţia organizatorilor, a fost şi viceprimarul municipiului Vatra Dornei, Mircea Rusu.

 

„Zânii cei buni” şi „răpirea” bobocilor

Pentru ca munca celor doi prezentatori să fie mai uşoară, organizatorii s-au gândit să le pună la dispoziţie şi două ajutoare, “zânii cei buni”.

Misiunea acestora a început încă de la preselecţiile pentru bal, când cele două ajutoare ale prezentatorilor au căutat prin toată Dorna cei mai frumoşi boboci, pe care i-au luat pe sus, la propriu, şi i-au adus, vineri seară, pe scena Casei de Cultură “Platon Pardău”.

Preselecţia  „zânilor cei buni” organizată, pe ascuns, prin parcul staţiunii, cluburi, gară, magazine etc. a fost înregistrată de o cameră video, iar toţi cei prezenţi au putut vedea întreaga scenă pe ecranul unui videoproiector.

În culise, emoţiile creşteau, pentru că odată cu terminarea filmuleţului, pe scenă aveau să îşi facă apariţia cele 11 perechi de boboci.

 

Lotul de 22 de boboci de la „Ion Luca”

“Să intre în scenă perechea nr.1!”, s-a auzit de pe scenă, iar rând pe rând bobocii şi-au făcut apariţia în faţa sutelor de spectatori.

Andreea Costache şi Alexandru Airinei, Oana Maria Achirilei şi Daniel Loghin, Ana Maria Chimiuc şi Atofanei Andrei, Georgiana Pantiuc şi Marc Mihăilă, Ana Maria Panţiru şi Răzvan Niţucă, Ana Maria Lucan şi Robert Candrea, Lavinia Mihăilescu şi Şerban Lostun, Alexandra Nastasă şi Remus Ferăstrău, Roxana Amariei şi Alin Lostun, Alexandra Pilug şi Denis Dascălu, Maria Bărgăuanu şi Andrei Leancă sunt cei 22 de boboci de la „Ion Luca” în jurul cărora s-a construit evenimentul nr. 1 al toamnei la Vatra Dornei.

După o scurtă prezentare a candidaţilor la titlul de Miss şi Mister Boboc, prezentatorii au anunţat proba de cultură generală, probă la care lotul de 22 de la „Ion Luca” a reuşit să răspundă la majoritatea întrebărilor pregătite de organizatori (ex. „Care este cel mai înalt vârf din România?”, „Cel mai întins ocean?”, „De unde izvorăşte Dunărea?”, „Cel mai mic stat din Europa?”, „Cine a inventat becul?”, „În ce an a intrat România în UE?”, „În ce ţară se află cel mai mare port din lume?”, „Care este formula dioxidului de carbon?” etc).

 

„Celine Dion a Dornei”

Până la proba următoare din concursul bobocilor, cea de dans, prezentatorii au anunţat intrarea în scenă a unei alte eleve de la „Ion Luca”, Mădălina Candrea, tânăra care, se arăta în prezentarea organizatorilor, a fost numită „Celine Dion a Dornei”.

Tânăra a oferit un moment folcloric şi a demonstrat prin vocea ei de ce fost comparată cu renumita cântăreaţă canadiană.

A urmat apoi un dans sincron dedicat lui Michael Jackson, dans pregătit de mai mulţi boboci, sub coordonarea unui alt elev de la „Ion Luca”, Vlad Holbură.

 

Şapte perechi din 11, calificate la proba de karaoke

La proba de dans, cei 22 de boboci au fost împărţiţi în două grupe şi au intrat pe rând pe scenă, organizatorii pregătindu-le colaje muzicale.

Primul moment dificil al serii a fost cel în care, aşa cum era desfăşurătorul balului, patru perechi de boboci au părăsit concursul, primind însă premii de consolare şi aplauzele publicului.

Trei elevi de la „Ion Luca” au jucat apoi o scenetă – Balada lui Vodă –, o scenetă mai veche a celor de la „Vacanţa Mare”, în care Vodă vrea să îşi compună singur o baladă, însă este sabotat de Moflea, unul dintre boierii săi, şi de răzeşul Gheorghe.

Pentru cele şapte perechi care au rămas în concurs a urmat apoi proba de karaoke. Pe ecranul video al proiectorului au apărut versurile melodiilor alese de boboci, iar fiecare pereche a trebuit să îşi arate calităţile vocale, fiind ajutaţi şi de spectatorii care cântau odată cu concurenţii (Voltaj, cu patru piese, Akcent, cu piesa „Ţi-am promis”, Bosquito –„Hopa, hopa”, TNT, cu „Ani de Liceu”).

 

Reload. „Dornenii au talent”

După proba de karaoke, alţi patru boboci au ieşit din concursul pentru titlul de Miss şi Mister „Ion Luca”, pe scenă intrând apoi trupa „Reload Dance Crew”, trupă care vara aceasta a participat la „Cupa Liceelor la Streetdance”, ocupând locul I pe judeţ şi locul 13 pe ţară.

Cu o coregrafie deosebită, cei patru băieţi şi trei fete de la Reload (Ştefan Crăciunescu, Lucian Jeciu-Preluca, Vlad Holbură, Eduard Rusu, Iulia Dorneanu, Mădălina Danea şi Iulia Cojocaru) au pus în scenă un dans deosebit.

Doi dintre membrii formaţiei le-au arătat celor prezenţi şi dansul cu care au participat la preselecţiile showului „Românii au talent”.

 

Bobocii au făcut show la proba de aptitudini

Ultima probă a concursului a fost cea de aptitudini, probă care i-a pus cel mai bine în valoare pe bobocii rămaşi în competiţie.

Proba a fost deschisă de „Dansul Măştilor”, în care Andreea Costache, de la perechea nr.1, ajutată de un partener, a pregătit un dans plin de elemente de fineţe şi prize nu tocmai uşoare, primind aplauzele publicului.

A intrat apoi în scenă Alexandru Airinei (1) –„James Bond de România” într-o parodie muzicală care a prins la public.

Boboaca de la perechea nr. 2, Oana Maria Achirilei, a arătat că are voce şi a interpretat o piesă de muzică populară.

Un moment interesant a fost şi cel al Anei Maria Chimiuc, de la perechea nr. 3, care, ajutată de câţiva colegi, a transformat scena într-un magazin pentru copii, în care, după ora închiderii, păpuşile, dintre care nu avea cum să lipsească Barbie, prind viaţă şi încep să danseze.  

Răzvan Niţucă (perechea nr. 5) a fost şi el ajutat de câţiva prieteni şi a ales să pună în scenă, la proba de aptitudini, o parodie muzicală ale cărei personaje erau doi tineri îndrăgostiţi şi doi poliţişti.

Andrei Atofanei (perechea 3) a avut de ales între meseriile de poliţist şi cea de fotbalist şi până la urmă a ajuns hair-stilist. Pentru a-şi demonstra „talentul”, tânărul boboc l-a tuns, la propriu, pe un aşa-zis voluntar din rândul spectatorilor, arătându-i frizura în cinci paşi, care scoate ochii în evidenţă.

Bobocul de la perechea nr. 6, Robert Candrea, costumat în ţigan, l-a provocat la jonglerii cu mingea pe un tânăr fotbalist şi, sub privirile unei săli arhipline, a arătat că se descurcă foarte bine cu balonul rotund pe un spaţiu de doar câţiva metri pătraţi.

Perechea nr. 9, Maria Bărgăuanu şi Andrei Leancă, au fost personajele unei parodii pe arii de operetă, întruchipând clasicele personaje ale lui Don Quijote şi Dulcineea. 

Proba talentelor a fost încheiată de Roxana Amariei, boboaca de la perechea nr. 6, care le-a arătat sutelor de spectatori cât e de pricepută în machiaj, pregătindu-şi o prietenă pentru petrecerea programată după spectacol.

 

From London to Paris. Miami... Vatra Dornei. Deepside Deejays

Cât timp juriul delibera pentru a stabili câştigătorii concursului de Miss şi Mister, prezentatorii au anunţat momentul aşteptat de toată lumea: Deepside Deejays.

Micile probleme de sonorizare de la început au fost rezolvate, iar cei trei membri ai trupei, Victor de la Pena, Vibearena şi Dave Pryce au început să interpreteze hit după hit, refrenele pieselor fiind cântate la unison de majoritatea celor prezenţi.

De-o parte şi de alta a scenei, tinerii cântau şi dansau. „From London, to Paris, Miami, to L.A”, cum începe unul dintre hiturile lor, cei trei DJ au încins atmosfera.

În spatele celor de la Deepside Deejays, organizatori, boboci, prezentatori, cu toţii dansau pe piesele celor trei membri ai cunoscutei trupe bucureştene.

Nu au lipsit din repertoriul celor trei piesele care au invadat radiourile şi cluburile din toată ţara,  „Hold You”, „Beautiful Days”, „Around the world”, „Live It Up”, „Summer In Your Eyes”, „Feels So Good” etc.

 

Elevii de-a XII-a, din nou boboci

La ultimul capitol al balului de la „Ion Luca”, premierea bobocilor şi, implicit desemnarea Miss şi Mister Boboc, prezentatorii i-au predat ştafeta reprezentatului Orion Media, Doru Bighiu, realizator de emisiuni la postul local de radio şi televiziune (Orion FM, Orion TV).

Pentru implicarea sa în organizarea balului din acest an, Doru Bighiu a primit şi o diplomă de excelenţă din partea organizatorilor.

Înainte de a anunţa câştigătorii, jurnalistul dornean le-a pregătit la rândul său o surpriză organizatorilor, dar şi multora dintre liceenii de la „Ion Luca”, iar pe ecranul de lângă scenă au apărut imagini de la Balul Bobocilor din 2007, atunci când prezentatorii au câştigat titlul de Miss şi Mister Boboc.

Mulţi dintre cei care acum s-au ocupat de bobocii de la „Ion Luca” s-au revăzut în aceeaşi ipostază, a unor elevi de-a IX-a pentru care urmează poate cei mai frumoşi ani ai adolescenţei lor, anii de liceu.

 

Au plâns când au aflat că au câştigat Miss şi Mister

Decernarea premiilor şi anunţarea câştigătorilor a fost de asemenea un moment emoţionant, misiunea juriului fiind una deloc uşoară.

În sală s-au format deja grupuleţe de susţinători, iar fiecare dintre acestea îşi încuraja favoritul.

Miss şi Mister Popularitate au fost desemnaţi Andrei Leancă  şi Roxana Amariei, iar locurile III şi II au fost ocupate de Răzvan Niţucă şi Oana Maria Achirilei, respectiv Andrei Atofanei şi Maria Bărgăuanu.

Pe scenă, în faţă, au mai rămas patru bobocei, Andreea Costache şi Alexandru Airinei, respectiv Ana Maria Chimiuc şi Robert Candrea. Acestora din urmă le-au revenit titlurile de Miss şi Mister Boboc, iar prima pereche a fost declarată câştigătoarea locului I.

Cei mai frumoşi boboci de la „Ion Luca” nu s-au mai putut stăpâni şi au izbucnit în plâns pe scenă, fiind felicitaţi şi îmbrăţişaţi de organizatori şi prieteni.

Balul liceenilor de la „Ion Luca” s-a sfârşit spre dimineaţă, de la spectacol, cu toţii continuând petrecerea în clubul Katharsis.

Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei
Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei
Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei Balul Bobocilor 2010 - Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul Bobocilor “Ion Luca”, evenimentul nr.1 al toamnei la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 3054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Balul Bobocilor “Ion Luca”, evenimentul nr.1 al toamnei la Vatra Dornei5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Balurile Bobocilor

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2010

Topul Balurilor Bobocilor 2010
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei