Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bal

Bobocii de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”, vedete pentru o seară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Păcală şi Tândală, zece bobocele şi zece boboci frumoşi, trupe de dans şi interpreţi de muzică populară au fost luni seară vedetele Balului Bobocilor de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava.
„Vedete pentru o seară” a fost tema abordată de elevii colegiului la balul din acest an, eveniment care a avut parte de doi invitaţi speciali puşi pe şotii, desprinşi din filele de poveste ale lui Creangă.
Păcală şi Tândală şi-au făcut apariţia pe scenă chiar de la deschiderea balului, certându-se din cauza Floricicăi, fata care i-a cucerit inima lui Păcală. Şi pentru că nu reuşeau să se înţeleagă, cei doi au fost invitaţi să rămână la bal, pentru că fetele frumoase care râvnesc la titlul de Miss cu siguranţă le vor fura inimile. Astfel, zece liceene frumoase din clasa a noua au intrat în scenă, urmate de zece boboci, şi s-au prezentat publicului. După ei, trupa Cold as Ice a antrenat spectatorii într-un dans pe ritmuri Raggaeton.
După dans, a venit din nou rândul bobocilor să-şi etaleze calităţile şi talentele, iar în scenă au intrat cinci concurenţi care au jucat un fragment din piesa de teatru „Gaiţele” de Nicolae Kiriţescu.
„Actorii” au încercat să intre în pielea personajelor, însă, spre nenorocul lor, sonorizarea nu a fost una dintre cele mai reuşite, iar vocile de pe scenă se auzeau cu intermitenţe.

 

Dans popular şi voie bună

De la un bal cu adevărat autentic şi pur românesc nu poate lipsi folclorul, exprimat prin dans, muzică şi port. Balul de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” a avut parte de folclor, iar formaţia de dansuri populare „Trandafirul” din Calafindeşti, coordonată de coregraful Gelu Constantin, a dansat pentru liceeni. După formaţia „Trandafirul” în scenă a intrat eleva Anca Curcă, din clasa a X-a A, care a cântat piesele „Azi e horă mare-n sat” şi „Ciobănaş, fecior frumos”.
Un fragment din „Don Juan moare ca toţi ceilalţi”, piesa dramaturgului Theodor Mazilu, a fost pusă în scenă de trei boboci de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”.
Dansurile moderne, latino sau orientale şi nu în ultimul rând dansurile populare şi valsul au avut succes mare la public.
Cum pot trăi împreună un turc, un evreu şi un român au arătat-o alţi trei boboci de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”, care la proba de interpretare din cadrul concursului de Miss şi Mister au fost Take, Ianke şi Cadâr, personajele principale din piesa cu acelaşi nume a dramaturgului Victor Ion Popa.
Păcală şi Tândală, invitaţi să-şi caute jumătatea printre frumoasele fete de la bal, nu au stat ca simpli spectatori, s-au implicat în program, iar uneori au preluat chiar rolul de prezentatori. Cu mintea ascuţită şi puşi pe glume, cei doi au stârnit hohote de râs şi aplauze din partea spectatorilor.
După ce Take, Ianke şi Cadâr au părăsit scena, cei 20 de boboci înscrişi în concurs au prezentat publicului câte o ţinută „trăsnet”, haine ieşite din comun, cu voaluri şi dantele.
Spectacolul a continuat în paşi de vals, iar graţia dansatorilor a fost apreciată şi răsplătită de public cu aplauze.
Bărbatul cu capul în nori, Sublimul şi Camelia, personaje din piesa „Aceşti nebuni făţarnici”, scrisă de Theodor Mazilu, au fost invitaţi şi ei la balul de luni seară.
De la Balul Bobocilor nu au lipsit nici Spirache, Chiriachiţa, Dacia, Gena, Traian şi Decebal, savuroasele personaje din piesa de teatru „Titanic Vals” a lui Tudor Muşatescu.
Formaţia de dansuri populare a Colegiului „Alexandru Ioan Cuza” a fost invitată în scenă şi i-a determinat şi pe spectatori să se ridice şi să joace.

 

Întrebări cu răspuns fulger

După jocul popular, cei 20 de boboci au trecut prin cea de-a patra probă a concursului, cea a întrebărilor şi răspunsurilor fulger.
Fiecare concurent a extras câte un bilet din pălăria lui Păcală, bilet care conţinea câte o întrebare la care concurentul trebuia să răspundă, dovedindu-şi astfel agerimea minţii. „Ce carte ai recomanda unui duşman?” a fost una dintre întrebările extrase de un concurent, iar răspunsul lui prompt a fost „Harry Potter”, în timp ce un alt concurent, după ce a fost întrebat care sunt trei lucruri fără de care nu poate trăi, a răspuns „oglinda, gelul şi pieptenele”.
Nici Păcală şi Tândală nu au scăpat de întrebările surpriză şi de răspunsurile fulger. Astfel, Păcală a fost întrebat ce ar face dacă ar fi preşedinte pentru o zi, iar răspunsul lui a fost unul care a amuzat întreaga sală. Păcală a declarat că ar transforma toate oraşele României în sate. Tândală a fost întrebat ce ar face în ultima lui zi de viaţă, iar răspunsul, că şi-ar petrece ziua cu Floricica, l-a iritat din cale-afară pe Păcală.
Concursul de Miss şi Mister s-a încheiat cu o ultimă probă, cea de dans.

 

Solistul vocal care nu a cântat nimic

După această probă, în timp ce juriul a fost invitat să delibereze rezultatele, în scenă au fost invitaţi DJ Shadow şi solistul vocal Iulian. Cel din urmă, Iulian, sau Julian cum îşi spunea el, probabil că a uitat pentru ce a fost invitat la bal, şi anume în calitate de solist vocal, pentru că nu a interpretat absolut nici o melodie, însă spectatorii îşi vor aminti cu siguranţă de el când vor auzi pe cineva strigând „Haideţi să facem gălăgie”. Aceste cuvinte au fost intens repetate de „solistul vocal” amintit, şi asta pentru a scoate din plictiseală publicul, obosit să aştepte ca Iulian să cânte măcar o melodie. Până şi concurenţii, invitaţi de Iulian în scenă să danseze, s-au plictisit la un moment dat, şi l-au lăsat singur pe „solist”.
Emoţiile bobocilor nu au fost prelungite însă prea mult, juriul a deliberat rezultatele şi a invitat elevii în scenă, pentru premiere.

 

Frumoşii balului

Mai întâi, s-au acordat premiile din partea portalului TusiRomania. Andreea Nichitoi, din clasa a IX-a C, şi Cezar Munteanu, din clasa a IX-a A, au fost desemnaţi Miss şi Mister TusiRomania.
Ionuţ Bejinariu, reprezentant TusiRomania, a declarat că „la fiecare bal, TusiRomania a ales Miss şi Mister dintre bobocii din liceele sucevene, iar după încheierea tuturor balurilor, se va organiza o finală cu toţi premianţii TusiRomania”.
Valentina Cătălina Baltaru, din clasa a IX-a E, şi Andrei Abeni, din clasa a IX-a G, au obţinut menţiune în concurs. Pe locul III s-au clasat elevii Ana Maria Serediuc şi Cezar Munteanu, din clasa a IX-a A, iar pe poziţia a doua s-au clasat Roxana Pamparău şi Dănuţ David, din clasa a IX-a B.
Andreea Nichitoi este frumoasa Miss 2009 a Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava, iar Mister 2009 a fost desemnat Ionuţ Gabriel Iftodi, elev în clasa a IX-a I.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bobocii de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”, vedete pentru o seară.
 Vizualizări articol: 9392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 9 voturi
Bobocii de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”, vedete pentru o seară2.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 4 nov 2009, 16:05:35
Domnu` ziarist sa stie k iulian nu a fost invitat pt a canta si pt a face atmosfera un fel de MC daca stie ce inseamna...si totusi a cantat o melodie chiar daca nu avea nici o obligatie ..sa descurcat destul de bine pt varsta lui pt video youtube "Balul Bobocilor 2009 Alexandru Ioan Cuza Suceava. (dj shadow)"...Bafta Shadow si iuli in continuare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei