Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concurs

„Balul bobocilor”, la Curtea lui „Cuza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” şi-a ales luni seară, la Casa de Cultură Suceava – „la Curtea lui Cuza”, cei mai frumoşi şi talentaţi boboci.

Într-un decor reuşit, realizat de profesorul Vasile Murărescu, care sugera palatul lui Al. I. Cuza de la Ruginoasa, domnul Principatelor Unite, simbol viu al Unirii din 1859, palat construit după arhitectura stilului neogotic, cele nouă perechi de boboci au reuşit să lase deoparte emoţiile şi să facă faţă probelor de concurs.

 

Ţinuta de epocă

După ce elevul Daniel Brădăţan a interpretat la clape două piese muzicale şi publicul a făcut cunoştinţă cu „Agentul 009” (elev „în misiune”), plecat într-o călătorie în timp (1860 – 2008), a început spectacolul propriu-zis.

Prima probă din concurs a fost ţinuta de epocă, la care bobocii s-au îmbrăcat conform rigorilor vremii: tinerele prinţese în rochii elegante, din mătăsuri şi catifea, cu multe broderii, iar băieţii în ţinute de cavaleri.

Fiecare pereche aflată în concurs a reprezentat o ţară: România – gazda evenimentului, Austria, Anglia, Franţa, Germania, Spania, Italia, Grecia, Belgia, bobocii luând în serios rolul de ambasadori ai acestor ţări.

 

Originalitate

Fiecare pereche a spus câteva lucruri despre ţara pe care au reprezentat-o în concurs (unde este situată, ce are specific). Momentul imediat următor prezentării concurenţilor a fost legat de muzica, dansul sau brandurile acelei ţări.

Nu au lipsit momentele de bâlbâială (emoţie), când concurenţii s-au blocat şi au uitat textul. Au fost salvaţi, de cele mai multe ori, de parteneri. Taxaţi de public cu huiduieli au fost acei concurenţi care şi-au scris textul pe spatele numărului care-i identifica în concurs.

 

Momente artistice

Concurenţii şi-au adus susţinători talentaţi în spectacol. Pentru echipa din România, Elena Diana Alexandrescu, din clasa a IX-a, a interpretat doina „Frunzuliţă rug de mure”, fiind acompaniată la clarinet de Ionuţ Puşcaş, din clasa a XII-a F. Aceştia au mai avut momente artistice reuşite pe parcursul spectacolului, fiind aplaudaţi îndelung de public.

Reprezentanţii Austriei au invitat în scenă trei perechi de tineri care au dansat vals vienez, fiind îndrumaţi de profesoara Alina Gorgan. Locuitorii Angliei sunt recunoscuţi ca înfocaţi iubitori de fotbal, astfel că pentru cei doi boboci care au reprezentat această ţară, alţi doi colegi au realizat câteva mişcări cu balonul rotund.

Franţa a fost reprezentată de un grup de şase fete talentate, îmbrăcate în roşu şi negru, care au dansat cancan, momentul artistic fiind pregătit de profesoara Luminiţa Cazan. 

 

Umor

Susţinătorii perechii de boboci care reprezenta Germania au interpretat un fragment din povestea „Hanul Ancuţei”, în care un negustor le povestea amicilor ce a văzut el prin „Ţara nemţească”.

Dansul grecesc (ritmul lui Zorba Grecul) şi dansul spaniol au fost foarte apreciate de spectatori. Italienii au fost reprezentaţi de două tinere care au pregătit în faţa publicului cele mai „trăsnite” paste („aburite şi puţin înghesuite”). Pentru că în Belgia locuia iniţial un amestec de popoare celtice şi germanice, organizatorii au ales un dans ţigănesc, care a prins la public.

„La Curtea lui Cuza” s-a râs mult pe schiţele lui Caragiale „Bacalaureat” şi „Un pedagog de şcoală nouă”, atmosfera generală a balului fiind una de bună dispoziţie.

 

Mici vedete

Concurenţii au trecut şi prin proba ţinutelor de zi, aceştia adaptându-se la cerinţele Parlamentului Europei, proba de seară, cu ţinute elegante, şi proba de dans. În timp ce defilau în faţa juriului, prezentatorii spectacolului îl descriau pe fiecare boboc în parte (zodie, vârstă, pasiuni), pentru a fi mai uşor cunoscuţi de juriu.

Surpriza şi deliciul serii de bal a fost participarea la concursul  bobocilor a unei perechi de şcolari de gimnaziu: Smaranda Budeanu, în vârstă de 10 ani, iubitoare de desene animate şi de dans, şi partenerul ei, Gabriel Struţuc, cu un an mai mare decât Smaranda, născut în zodia gemeni, pasionat de jocuri pe calculator. Bine pregătiţi, cei mai mici boboci au trecut prin toate probele de concurs la care au fost supuşi elevii de clasa a IX-a şi s-au descurcat foarte bine.

 

Folclor

Folclorul nu a lipsit din spectacolul organizat de Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”, astfel că Iulian Semenciuc şi Anca Curcă au interpretat mai multe piese populare, fiind însoţiţi pe scenă de dansatorii de la „Cuza”, îndrumaţi de profesoara Iolanda Olariu.

Trupa de dans modern „Black stars”, îndrumată de profesoara Luminiţa Cazan, a fost aplaudată îndelung, la fel ca şi Ionuţ Puşcaş, care a interpretat instrumental melodiile „Hora” şi „Ciobănaşul”.

Spre finalul spectacolului, până ce juriul s-a hotărât cine este regele şi regina balului, spectatorii s-au înveselit cu un buchet de melodii populare, interpretate de Anca Curcă, Diana Alexandrescu, Iulian Semeniuc şi Nicoleta Sadoveac. Interpreţii au fost însoţiţi pe scenă de dansatorii liceului, 12 perechi, îmbrăcaţi în frumosul costum popular din Bucovina. Nu a lipsit din repertoriul ales de solişti piesa „Puşca şi cureaua lată”, ale cărei versuri au fost fredonate şi de public.

 

Talent. Luisa Bîrsanu, prestaţie live de excepţie, la Balul de la „Cuza”

La „Balul bobocilor” de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” organizatorii nu au invitat nici un artist sau trupă din Capitală, cum se obişnuieşte prin urbe, aşa că s-au axat pe ce au „în Curtea lui Cuza”.

Le-a reuşit, pentru că au descoperit un talent adevărat, o elevă din clasa a IX-a A, Luisa Bîrsanu, care a interpretat mai multe piese din repertoriul internaţional („My heart will go on”, „Besame Mucho”), alături de câteva perechi de dansatori din liceu, îndrumate de profesoarele Raluca Şerban şi Alina Gorgan, dar şi piese româneşti („Doar o clipă”, „Vreau sărutarea ta”, „Rămâi cu mine”, „Un lucru să-mi dai”). A cântat live, a transmis emoţie, a fost apreciată şi aplaudată de public. Ne-a spus că nu a făcut până acum nici un curs de canto, dar intenţionează să se înscrie la o şcoală de muzică.

 

Premiere. Miss şi Mister Boboc Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”

Regina balului – Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” a fost aleasă de juriu Cătălina Anghilache. Mister Boboc  - Regele balului - a fost desemnat Andrei Ostrovan. Cea mai populară boboacă - Miss Popularitate – este Ancuţa Cotleţ, iar Mister Popularitate  - Ionuţ Hangan.

Miss Dans a fost aleasă Dana Petrariu, iar Mister Dans a fost desemnat Cătălin Rotariu. Titlul de Miss TuSiRomania.Ro a fost obţinut de Larisa Serenciuc, iar Mister TuSiRomania.Ro este Andrei Ostrovan.

Smaranda Budeanu şi Gabriel Struţuc, perechea de prichindei care a participat „La Curtea lui Cuza”, a primit un premiu din partea candidatului PD-L Suceava la Senat Orest Onofrei.

Nu a fost uitată nici Luisa Bîrsanu, care a primit un premiu din partea organizatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Balul bobocilor”, la Curtea lui „Cuza”.
 Vizualizări articol: 7125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
„Balul bobocilor”, la Curtea lui „Cuza”4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei