Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Liceul Sportiv

„Balul bobocilor”- „Cool…t Bazar”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Liceul cu Program Sportiv şi-a ales miercuri seară, la Casa de Cultură Suceava, într-un „bazar cultural”, cei mai frumoşi, populari şi creativi boboci.

„Balul bobocilor” - „Cool...t Bazar” a reunit tradiţii ale spaţiului balcanic, din care fac parte şi „sportivii”, puse în valoare prin costume, dansuri, muzică şi umor.

 

Tarabe, negustori, majorete

Decorul ales de organizatori se potrivea temei spectacolului: un bazar din care nu lipseau culorile, muzica, mărfurile fel de fel (de la mingi de fotbal, la adidaşi, tricouri, bundiţe tradiţionale româneşti, condimente, aparatură electronică la mâna a doua, tarabe care îşi aşteptau cumpărătorii).

Sportivii s-au străduit să-şi vândă „marfa”, să convingă că sunt buni negustori. În mare parte au reuşit.

Spectacolul a fost deschis de majoretele Liceului cu Program Sportiv, pregătite de profesoara Lucia Purice, care s-a ocupat de organizarea întregului spectacol. Împreună cu elevii acestui liceu, cărora le-a mulţumit la sfârşitul spectacolului pentru înţelegere şi devotament, profesoara a adus în faţa publicului mai multe tipuri de dans, elevii primind aplauze şi aprecieri din partea colegilor.

 

Dans grecesc, ţigănesc, stilizat

Bobocii, opt perechi, au trecut prin mai multe probe de concurs, pentru a  demonstra că sunt cei mai „cool” tineri din bazarul cultural al liceului.

Concurenţii s-au făcut cunoscuţi juriului şi publicului cu ajutorul celor şase prezentatori, care i-au descris pe fiecare în parte, la prima probă - ţinuta de zi.

După ce au făcut cunoştinţă cu publicul, bobocii s-au retras în culise pentru a face loc colegilor mai mari şi momentelor vesele pregătite de aceştia.

Sceneta lui Teodor Mazilu, „De ochii lumii”, a fost primul moment vesel din bal. Umorul a fost urmat de un dans stilizat, realizat de un grup de liceeni, coordonat de profesoara Lucia Purice, care pe parcursul spectacolului au mai revenit cu dansuri greceşti, ţigăneşti, tangou, aplaudate de public.

Costumele pentru dansul ţigănesc au fost foarte bine alese: multă culoare, multe accesorii. Sportivii au adus pe scenă ritm şi veselie, stare pe care au transmis-o şi publicului spectator.

 

Boboci din Albania, Grecia, Turcia...

Nu au lipsit din spectacol momentele lirice: poezia „Deosebire” de Ion Pribeagul, recitată de Alexandru Coţofrei, care a avut mai multe momente reuşite în spectacol.          

A doua probă din concurs a fost cea a costumelor populare, în care bobocii s-au prezentat pe scenă îmbrăcaţi în costume specifice mai multor ţări. În perechi, bobocii au făcut câţiva paşi de dans, pe muzica tradiţională a ţării pe care o reprezentau sau a ţinutului românesc ales (Muntenia, Albania, Bulgaria, Macedonia, Turcia, Grecia, Moldova, Transilvania).

Nu au lipsit nici cântecele în limba franceză sau sceneta în limba engleză. Un moment reuşit a fost şi cel realizat de Iulian Rotaru, care l-a parodiat pe Dan Bălan şi melodia sa „Crazy”, însoţit de multe fete drăguţe, asemeni celor din videoclipul artistului.

Ştefania Tudosi, elevă în clasa a VII-a, a interpretat două piese muzicale, „My heart will go on” şi o piesă din repertoriul Andrei, reuşind să-şi stăpânească cu greu emoţiile, la prima sa apariţie pe scenă.

 

Umor, dans şi creativitate

Hohote de râs au stârnit şi liceenii Ionela Savu şi Alexandru Coţofrei, care au interpretat sceneta „Obsesia şoferului”. Nu a lipsit din spectacol nici muzica hip-hop, interpretată de Iustin Şchiopu şi colegul său (de scenă) care, din cauza emoţiilor, a uitat, la un moment dat, versurile.

Pentru al doilea an consecutiv, momentul de folclor a fost asigurat de Roxana Sava, elevă de gimnaziu. Organizatorii au pregătit şi o scenetă „a la Mondenii”, cu Mircea Solcanu (cu moţ!) în prim-plan.

O altă probă a bobocilor a fost cea de dans, urmată de proba de seară, la care bobocii au fost însoţiţi pe scenă de câţiva elevi de gimnaziu, îmbrăcaţi şi ei foarte elegant. Juriul a mai aflat de la prezentatorii spectacolului ce pasiuni au bobocii, după care li s-a testat creativitatea. Cei mai buni boboci au primit titlul de Miss şi Mister creativitate, în funcţie de răspunsurile sau de felul cum au mimat o situaţie - text citit la prima vedere.

Un dans care a bine dispus publicul anul trecut, a fost şi în acest an reluat, la cererea elevilor: dans indian realizat de câţiva băieţi arătoşi, mai puţin unul... „cu burtă falsă” (text scris pe piele), aluzie la cele câteva kilograme în plus pe care le avea adolescentul.

 

Miss şi Mister Boboc Liceul cu Program Sportiv

Miss Boboc – Liceul cu Program Sportiv Suceava - a fost desemnată Lorena Petraru, iar Mister Boboc a fost ales de către juriu Ionuţ Marţolea.

Miss Popularitate „Sportiv” este Diana Filipiuc, iar cel mai popular boboc a fost ales Claudiu Cîrneală.

După proba de creativitate, Ioan Polocoşer şi Tatiana Hojbotă au fost aleşi Mister şi Miss Creativitate. La această ediţie a balului, s-au mai oferit următoarele premii: Miss X-Tasy – Ecaterina Nichitoi, Mister X-Tasy – Vlad Zbant, Miss TuSiRomania.Ro – Simona Otto, Mister TuSiRomania.Ro – Robert Vasiliu, Miss şi Mister „Activ Model” – Ecaterina Nichitoi şi Ioan Polocoşer.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Balul bobocilor”- „Cool…t Bazar”.
 Vizualizări articol: 2337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
„Balul bobocilor”- „Cool…t Bazar”4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei