Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colegiul „Mihai Eminescu”

„Balul bobocilor”, în universul magic al basmului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava a organizat, vineri seară, în ultima zi din octombrie, la Casa de Cultură Suceava, „Balul bobocilor”, un spectacol desfăşurat în universul magic al basmului. Istoria Cenuşăresei (aluzie la balul din 2005, în care o boboacă, Anca, şi-a pierdut pantoful, găsit de prinţul Andrei) s-a rescris.

Gazdele spectacolului (Adina, Cristina şi Gabriela), dar şi povestitorul basmului, au reuşit să-şi facă cu datoria brio faţă de concurenţi şi public.

 

Prima înfăţişare

Într-un decor plin de luminiţe, care ascundea un ceas pe care era desenat un pantof (al Cenuşăresei) în loc de ace, decor din care nu lipseau fotoliile îmbrăcate în satin roşu, o caleaşcă şi câteva statuete, care dădeau un aer de poveste acestui spectacol, au intrat cele opt perechi de boboci în ţinuta de zi.

Fiecare concurent a defilat în faţa juriului şi a susţinătorilor din sală (unii dintre fani au venit înarmaţi cu pancarte, pe care era scris numele favoritei sau favoritului), în timp ce prezentatoarele, îmbrăcate în ţinute de prinţese, au dezvăluit publicului ce pasiuni, ce filme, ce motto-uri au în viaţă bobocii.

 

Umor

Pentru a scăpa de emoţii, după prima probă din concurs, bobocii s-au retras în culise şi le-au dat posibilitatea dansatorilor (fete şi băieţi) din clasele a IX-a E, a X-a E şi a X-a B să-şi arate talentul.

Spectacolul a continuat cu o parodie – „Poveste dubioasă”, realizată de câţiva elevi ai clasei a XII-a G, în care apar personaje ca Romeo (care pleacă într-o altă reţea..., cu numere favorite!), Cenuşăreasa, Zânoiul năzdrăvan, Lupul şi Scufiţa, urmată de videoclipul original al elevilor din a XI-a D, la piesa „Dragostea e o salată”.

Deja familiarizaţi cu scena, concurenţii au trecut prin cea de-a doua probă de concurs, proba de dans, la care juriul a punctat măiestria, dezinvoltura, talentul cu care bobocii s-au mişcat pe diferite piese muzicale.

Momentul ce a urmat probei de dans a fost unul savuros: „La casting”, scenetă inspirată din sketch-urile actorului Horaţiu Mălăiele. Un dans „funky smile”, un colaj antrenant, format din mai multe melodii explozive, a fost realizat de câţiva elevi din clasele a XI-a D, a X-a D, a X-a F, a IX-a F.

Umorul a fost „la putere” în spectacolul de la „Pedagogic”, dovadă fiind şi parodia ţigănească care l-a avut ca protagonist pe regele Cioabă. Acesta îşi dorea o echipă ţigănească de UEFA Champions League.

 

Folclor şi street - dance

Câţiva elevi din clasa a X- a F au pregătit pentru spectacol o suită de dansuri populare, care au ridicat o parte dintre spectatori în picioare. Dansatorii au venit îmbrăcaţi în costume populare autentice.

Organizatorii le-au pregătit adolescenţilor şi un „street – dance”, o formă modernă de cucerire a spaţiului, cu ritmuri alerte şi multă adrenalină.

 

Modă

Două eleve de la „Eminescu”, Mădălina Lupaşcu şi Sânziana Amănăloaie, au prezentat spectatorilor, cu sprijinul câtorva colege din liceu, mai multe ţinute de seară şi de zi, elegante, cu stil, realizate chiar de ele în atelierul de croitorie al Palatului Copiilor, atelier coordonat de instructorul Ileana Voinoiu. În timp ce bobocii se pregăteau în spatele cortinei pentru proba de seară, Sergiu Cojocaru a interpretat melodia hip hop „Judecata”.

 

Cenuşăresele la vals

La ultima probă din concurs, bobocii s-au prezentat în ţinute elegante, de prinţi şi prinţese, în concordanţă cu decorul din lumea basmului. Fiecare concurentă şi-a reluat locul în fotoliu, doar că aveau câte un pantof lipsă. Cenuşăresele şi-au aşteptat prinţii, care le-au adus pantoful pierdut şi le-au ajutat să-l încalţe.

Prezentatoarele balului le-au adresat câte o întrebare concurenţilor, pentru ca juriul să puncteze spontaneitatea adolescenţilor. Perechile de boboci au fost invitate din nou la dans - vals, pentru a-şi arăta tenacitatea şi eleganţa. Dacă la vals s-au descurcat bine, cu spontaneitatea au cam dat-o în bară: „Cel mai important lucru pentru tine? Somnul!”, „Care este prioritatea ta în viaţă? – Camera mea...”. La finalul spectacolului, câteva eleve de la „Pedagogic” au interpretat live piese de muzică uşoară, în aplauzele colegilor din sală.

 

Premiere: Miss şi Mister „Pedagogic”

„Miss Boboc” - Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a fost aleasă Sabina Tipa. Titlul de „Mister Boboc” i-a revenit lui Ştefan Baranai. Juriul a desemnat-o pe Flavia Leucă – „Miss Popularitate”, iar pe Gabriel Hagiu – „Mister Popularitate”.

Locul II a fost ocupat de bobocii Andreea Cornea şi Cezar – Constantin Bilius. Pe poziţia a treia s-au situat concurenţii Otilia Holca şi Iulian Ştefan Holubiac.

Ionuţ Bejinariu, managerul portalului TuŞiRomania.Ro, a acordat două premii speciale concurenţilor Lăcrămioara Chiribucă şi Lucian Marghitan. Total Chagall a oferit o cină romantică concurenţilor Oana Coţofrei şi Vlad Crihan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Balul bobocilor”, în universul magic al basmului.
 Vizualizări articol: 2616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
„Balul bobocilor”, în universul magic al basmului4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   /:) trimis de
( 3 nov 2008, 11:45:23
MARCHITAN se numeste..prostii satului care ati scris articolu..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei