Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2008 - Anul XIII, nr. 258 (3939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colegiul „Ciprian Porumbescu”

„Balul bobocilor” pe canalul „Art TV”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a organizat joi seară „Balul bobocilor” la Curtea Regală (sala mare a Casei de Cultură), în prezenţa  Regelui Şevalet şi Reginei Liră.

Bobocii, opt prinţese (Olive, Blue, Bordeaux, Rose, Orange, d Or, Green, Lime) şi patru prinţi (de la Răsărit, Asfinţit, Miez de Zi şi Miazănoapte) au trecut prin mai multe probe de concurs, în lupta pentru cele mai râvnite titluri la Curte: Miss şi Mister boboc.

Povestea de basm pusă în scenă de elevii de la „Ciprian Porumbescu” a fost „vizionată” de spectatori pe canalul „Art TV” (decorul sugera acest lucru: un ecran imens pe care se puteau vedea zeci de măşti; în afara scenei, pe un fotoliu confortabil, stătea un tânăr cu telecomanda la îndemână şi un coş cu popcorn).

 

Prezentare în versuri

Întâlnirea dintre boboci şi public s-a produs chiar la debutul spectacolului, când, îmbrăcaţi în ţinute elegante şi având feţele acoperite cu măşti, prinţii şi prinţesele de-o seară s-au prezentat (în versuri), aşa cum sunt ei: unii sinceri, alţii mâncăcioşi, alţii încăpăţânaţi, visători, gânditori... Ei au făcut reverenţe în faţa regelui şi a reginei apoi au defilat în faţa publicului.

În timpul defilării, la unele prinţese s-au văzut arcurile de sub rochiile vaporoase, altele aveau glasul cam stins şi mesajul lor nu a fost auzit foarte bine în sală, dar toate au fost, într-un final, aplaudate de public. Acesta era încurajat şi de un tânăr pictor francez, care le sugera elevilor, pe parcursul spectacolului, să facă valuri, să aplaude.

Cei doi prezentatori ai spectacolului, Ana şi Marian, le-au adresat bobocilor câteva întrebări cu tâlc. Regele şi regina balului au coborât de pe scenă în sala de spectacol, au luat loc în primul rând şi au ascultat răspunsurile bobocilor. Nu toate au fost pe placul publicului, dar adolescenţii s-au străduit.

 

Dans şi body painting

După ce concurenţii s-au retras în culise pentru a pregăti proba următoare, în scenă au intrat trupa de dans modern Cool Ice (tinerii purtau măşti pe faţă), urmată de un moment de body painting (patru adolescente şi un tânăr june, îmbrăcaţi sumar şi cu trupurile pictate, dansând misterios) au mai înveselit puţin atmosfera balului, care, după cum începuse, într-un ritm lent, părea să alunece într-o banalitate şi monotonie cu care nu am fost obişnuiţi la „Arte”.

A fost rândul trupei rock „Guns on fire” (Mihai Boicu, Ovidiu Grămesc, Ionuţ Ilisoi, Alex Teişanu, Cătălina Panciuc, Ramona Ceviuc şi Alexandru Laza) să aducă ritm şi nebunie pe scenă.

 

Umor

O altă probă din concursul de frumuseţe a fost cea de dans, la care bobocii, însoţiţi fiecare de un partener, au fost provocaţi să danseze mai multe stiluri de dans.

Graţie, măiestrie, dezinvoltură, pentru că emoţiile se consumase deja la primele probe din concurs. Din programul de dans nu au lipsit valsul şi muzica populară.

În spectacol au fost introduse câteva parodii (teleshopping, ştirile News Art, în care s-a făcut trimitere şi la clubul din apropierea Colegiului de Artă, unde îşi mai fac „temele” artiştii suceveni).

 

Folclor

O elevă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, Marilena Radu, a pregătit pentru balul din acest an o colecţie „Fantasy Night”, cu ţinute interesante. Momentul de modă pe canalul „Art TV” a fost urmat de muzică, Cvartetul „Soufleurs” (... pe canalul Mezzo), care a interpretat piesele „Micul negru” şi „Yesterday”.

Un moment artistic apreciat de public a fost cel de la finalul spectacolului, în care Regele Banu „de culoare” a încercat să se angajeze „mozicant” la „Arte”. Adriana Rusu Sadovei şi Alex Laza („regele”) şi-au interpretat bine rolurile, fiind aplaudaţi de elevii din sală.

„Balul bobocilor” s-a încheiat cu folclor. Ansamblul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” a susţinut un program artistic, cu dansuri populare din Bucovina şi Maramureş, muzică instrumentală şi solişti vocali.

 

Premieră: Miss şi Mister Boboc Arte

Juriul (Ducesa Armoniei – profesoara Elena Istrate, Ducesa Nuanţelor – profesoara Angela Bolnavu, Contele Echilibrului – profesorul Ionuţ Andriu, Contele Spiritului – profesorul Radu Lazăr şi mezinul Casei Regale – Prinţul Artelor – Andrei Străliciuc) a decis ca Mădălina Parascan – „Prinţesa portocalie” – să fie desemnată Miss Boboc „Arte” – Regina Balului. Mister Boboc a fost ales Flavian Berar – Prinţul de la Asfinţit. Aceştia au primit şi câte un trofeu din partea site-ului TuSiRomania.Ro. Locul III a fost obţinut de Ada Vizitiu – „Prinţesa lămâie”, iar pe poziţia a doua s-a clasat Cătălina Tunsu –„Prinţesa ocean albastru”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Balul bobocilor” pe canalul „Art TV”.
 Vizualizări articol: 13797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
„Balul bobocilor” pe canalul „Art TV”4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei