Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colegiul „Dimitrie Cantemir”

„Balul bobocilor”, cu mască şi fără mască

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” şi-a ales vineri seară, în sala de spectacole a Casei de Cultură Suceava, cei mai frumoşi, creativi şi isteţi boboci. Organizatorii au pregătit multe momente artistice, în spatele cărora s-au văzut ore istovitoare de repetiţii, multă muncă şi, de ce nu, mult talent şi imaginaţie.

„Cu mască şi fără mască” ar putea fi definit „Balul bobocilor” de la „Economic”, în care concurenţii (11 perechi) s-au prezentat publicului, pentru început, în ţinute de prinţi şi prinţese, având feţele acoperite cu măşti.

Întâmpinaţi de „Păcală” şi „Tândală”, prezentatorii de început ai balului, fiecare pereche a reuşit să impresioneze nu numai prin recuzita bine aleasă, strălucitoare, dar şi prin replicile tâlcuite, cu rimă.

 

Aplauze pentru Kolomeika

Pentru a nu ieşi din mirajul culorilor, al muzicii, organizatorii au ales ca la început de bal să danseze pe scenă grupul Kolomeika, din oraşul Siret, instructor profesor Zirca Ianoş. Kolomeika a fost înfiinţat în anul 2002 şi este compus din elevi ai Grupului Şcolar „Laţcu Vodă” din Siret. Publicul a aplaudat la scenă deschisă evoluţia tinerilor din Siret, îmbrăcaţi în costume impresionante, colorate, care au interpretat dansuri tradiţionale ucrainene.

 

Probleme cu sonorizarea

Din spectacol de vineri seară nu au lipsit momentele de umor, muzica şi dansul. Singurul „duşman” al organizatorilor a fost „tehnica”, care le-a dat de furcă elevilor. Chiar dacă organizatorii au apelat la o firmă de sonorizare profesionistă, nu puţine au fost momentele din spectacol în care interpreţii, dar şi publicul, au fost deranjaţi de microfonie, de perturbaţiile din sistemul electroacustic. Primele victime ale „tehnicii” au fost Alexandra şi Silviu, care au încercat să cânte live, voci şi instrumente, câteva piese. Publicul i-a aplaudat, i-a încurajat, dându-şi seama că nu sunt ei vinovaţi de sunetele care ieşeau de la chitare.

 

Creativi, „fără mască”

După ce bobocii au trecut de prima probă „cu mască”, a urmat proba a doua, „fără mască”, în care elevii şi-au arătat adevărata faţă, folosind creativitatea, spontaneitatea şi atenţia. Concurenţii au urmărit câteva secvenţe din filme cunoscute, după care, gazdele spectacolului, elevii prezentatori Anca Cioltan, Cezar Cozaciuc, Alexandra Samsonescu, Andrei Ţibulcă, le-au adresat întrebări din filmele respective. Juriul a punctat şi viziunea proprie asupra secvenţei din film, atunci când răspunsul nu a fost corect.

După această probă, publicul s-a amuzat cu personaje arhicunoscute ca „Becali” şi „oaia neagră – Bănel”, au aplaudat evoluţia lui „Prostilă”, personajul pozitiv dintr-o scenetă în care doi fraţi au fost nemiloşi cu un cerşetor, fiind pedepsiţi (s-au rănit când tăiau lemne în pădure), iar „Prostilă” - sărac cu duhul - s-a dovedit a fi cel milostiv.  

 

„Eco” talent

Pentru a arăta că de multe ori lucrurile nu sunt ce par a fi, câţiva elevi de la „Economic” au ales să parodieze un grup de călugări, care în aparenţă sunt supuşi, dar, în realitate, unii au gânduri mult prea lumeşti. Sceneta cu „Chiriţa” în variantă modernă, iubitoare de shopping, a fost foarte bine pusă în scenă, la fel ca toate celelalte momente de umor, pe care elevii de la „Dimitrie Cantemir” le-au susţinut la bal (sceneta "La Cinema", alegerea preşedintelui…).

 

Fără „da” şi „nu”

După ce s-au demascat în faţa juriului şi publicului, perechile de boboci au trecut şi prin „focurile” celei de-a treia probă: prezentarea ţinutei de seară şi întrebările de cultură generală. Singură condiţie era ca în răspunsuri să nu folosească cuvintele da şi nu.

Din nou şi-au făcut apariţia pe scenă tinerii „actori” de la „Eco”, care au pregătit câteva replici din opere celebre. De cele mai multe ori, bobocii au început răspunsurile cu da sau nu, după care au dat răspunsul corect. De vină au fost emoţiile!

La finalul spectacolului, Ansamblul Folcloric „Bucovina”, al Colegiului „Dimitrie Cantemir”, a susţinut un scurt moment artistic cu dansuri şi cântece populare. Dacă dansurile au mers şnur, cum se spune, interpretele de muzică populară au avut de-a face cu microfoanele, fapt ce le-a dat de gol că fac play-back.

 

Premiere: Miss şi Mister Boboc „Economic”

Juriul a decis ca titlul de Miss Boboc Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” să fie acordat elevei Roxana Alexandrovici. Mister Boboc „Economic” a fost ales Iulian Crăciunescu.

Cei doi boboci au primit premii din partea sponsorilor, dar şi câte un cadou din partea directorului Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Ovidiu Donţu.

Premiul I a fost obţinut de Mihaela Rusu şi Bogdan Gaviniuc. Pe poziţia a doua s-au clasat Mihaela Alexandrovici şi Tudor Popa, iar premiul al treilea a fost împărţit între Geanina Tănase şi Ionuţ Hatnean. Ionuţ Bejinariu, manager portal TuŞiRomania.Ro i-a oferit Geaninei Tănase trofeul de Miss TuŞiRomania.Ro. Toţi participanţii la concursul de frumuseţe (11 perechi) au primit flori şi cadouri din partea sponsorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Balul bobocilor”, cu mască şi fără mască.
 Vizualizări articol: 23126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
„Balul bobocilor”, cu mască şi fără mască4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei