Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2008 - Anul XIII, nr. 246 (3927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colegiul „Ştefan cel Mare”

„Balul bobocilor” la Moulin Rouge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Clubul de noapte Moulin Rouge şi atmosfera pariziană de la sfârşitul secolului al XIX - lea, cam acesta a fost cadrul în care Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare Suceava” şi-a ales, joi seară, cele mai frumoase boboace.

Cu un decor strălucitor, din care nu a lipsit celebra moară de vânt, pictată în roşu aprins, dar şi simbolul Franţei - Turnul Eiffel, decor realizat de profesorul Adrian Frîncu, publicul, care a umplut până la refuz sala mare a Casei de Cultură Suceava, a fost încântat să descopere frumuseţea şi libertatea renumitului cabaret Moulin Rouge şi a faimosul cancan. Totul a avut ritm, culoare. Elevii din clasele a XII-a, organizatorii Balului Bobocilor, au realizat, cu multă creativitate, o atmosferă boemă, încurajând libertatea de exprimare pe mai multe niveluri.

 

De la mioritic, la scena Moulin Rouge

Pentru ca trecerea de la spaţiul mioritic la scena Moulin Rouge să nu fie prea bruscă, organizatorii au prezentat, chiar la început spectacolului, pe un video proiector, un film cu doi „ţărani”, Ion şi Culiţă, care, dintre baloţii de paie în care se tăvăleau „a lene”, au ajuns patroni la Moulin Rouge, după o luptă „dreaptă” la jocuri de noroc. Aceste două personaje au apărut de mai multe ori pe parcursul spectacolului, spre deliciul spectatorilor. „Actorii” din filmuleţe au fost elevi ştefanişti.

 

Cancan

Şi dacă şi-au ales ca temă Moulin Rouge, era normal ca organizatorii să prindă în spectacol dansul cancan, pe ale cărui ritmuri alerte tinerele costumate în rochii roşii, combinate cu negru, cu volane splendide, îşi sincronizează mişcările în cele mai mici detalii. A fost un prim semn că spectacolul are parfum parizian.

Prezentatorii balului bobocilor: Raluca Macovei, Andreea Sofian, Andrei Atănăsoaie şi Ştefan Băţroş, au reuşit să fie gazde bune pentru colegii lor artişti, dar, mai ales, pentru cele nouă boboace care şi-au dat mâna pentru cel mai cunoscut concurs de frumuseţe, la nivel de licee, „Balul bobocilor”.

 

Probe de concurs

Ca să fie admise în lumea fascinantă a cabaretului, devenit pentru două ore distracţia favorită a liceenilor, boboacele au făcut eforturi să fie pe placul juriului, trecând prin mai multe probe: cea de prezentare, în care fetele şi-au ales ţinute asemănătoare, colanţi negri, corset, proba de dans, la care fetele au dansat pe fragmente muzicale diferite, dar adecvate scenei Moulin Rouge şi proba ţinutelor de seară. Boboacele au strălucit la propriu, purtând rochii elegante, cele mai multe în combinaţii de roşu şi negru.

 

Test fulger

Am exclus intenţionat din această înşiruire de probe cea a întrebărilor de cultură generală, pentru că mi s-a părut cea mai delicioasă.

După ce au dat viaţă unor opere de artă celebre, boboacele au aşteptat să fie interogate de profesorul Gabriel Hacman.

La întrebările profesorului, liceencele au avut răspunsuri de genul „nu ştiu” sau răspunsuri greşite. Întrebările au fost „banale”, cum ar fi: „Din ce erau făcuţi papucii Cenuşăresei?”; „Care este cea mai mare ţară europeană producătoare de banane?”; „Câte linii sunt pe steagul Americii?; „Din ce erau confecţionate uniformele armatei germane?” sau „Ce grosime are pielea hipopotamului?”.

A fost un moment distractiv, aplaudat şi bine primit de public, care nu a încetat să aplaude fiecare intervenţie a profesorului Hacman.

 

Muzică de calitate

Nu au lipsit din spectacol scenetele umoristice: „Tocilarele”, în care am văzut transformarea unor eleve pasionate de carte în tinere emancipate, precum şi dans modern, reclame haioase, precum „Nu fi bastardul mamei natură”, mesaj ecologist, sau reclama „Taft”, un dans cu trupa „Kitch Girls” (şase băieţi care au dansat a la Moulin Rouge, îmbrăcaţi în fustiţe cu volane albe, tricouri mulate şi bentiţe în jurul capului).

Finalul spectacolului a fost rezervat muzicii, la care şi-au demonstrat talentul liceenii Olga, Radu, Emilian, Tibi şi Ciprian, care au interpretat (voce şi instrumente) piese aparţinând trupelor Cargo, Metallica şi cunoscutei artiste franceze Patricia Kaas.

 

„Ştefan!”, „Ştefan!”, ovaţii şi aplauze la scenă deschisă

Am aflat din culise că meritul reuşitei acestui bal revine în proporţie de aproape sută la sută elevilor. Au muncit mult, au creat mult, au fost aplaudaţi mult. Profesoara Simona Sofroni le-a dat doar câteva sugestii, fiind în concediu. O mână de ajutor au primit de la profesorii Doru Popovici şi Sorin Golda. Mulţumiri trebuie aduse şi profesorilor Adrian şi Adriana Cojocaru - gazdele repetiţiilor – sala de sport, dar şi profesorului Adrian Frâncu, pentru decor.

La finalul spectacolului, elevii organizatori au fost chemaţi pe scenă, moment în care toată sala a strigat „Ştefan!”, „Ştefan!” şi i-a aplaudat pe cei care au dat naştere unui spectacol fără greşeli majore, cu multă creativitate şi umor.

Nota zece pentru public. Invitaţii speciali ai serii: „Timpuri Noi”.  

 

Premiere: Roxana Mateiuc, Miss Boboc în lumea Moulin Rouge-ului ştefanist

Juriul, al cărui preşedinte a fost profesoara Sofia Grigorean, a desemnat-o Miss Boboc 2008 - Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava – pe Roxana Mateiuc. Premiul I a fost obţinut de Diana Mocăniţa, premiul II i-a revenit Ioanei Roboschi, iar pe poziţia a treia s-a clasat Mădălina Scutăreanu.

Toate celelalte concurentele au primit premii de la sponsori.

Pe scena Moulin Rouge au urcat nouă concurente, pentru obţinerea coroniţei de Miss: Diana Mocăniţa, care crede că „Ce nu te omoară te face mai puternic!”, Mădălina Scutăreanu, pasionată de fotografie, dansuri de societate şi sporturi extreme; Marinela Burac, o tânără ambiţioasă, comunicativă şi foarte prietenoasă; Ruxandra Alionte, mereu gata  pentru noi provocări, îndrăgostită de muzică şi dans; Ioana Roboschi, o fată sinceră, amuzantă, înţelegătoare; Mihaela Lazăr, care iubeşte călătoriile şi îi place să cunoască oameni noi; Monica Ciornei, care ne-a spus că în viaţă nu alege între alb şi negru, pentru că, ea crede că viaţa trebuie să fie mereu roz; Ioana Samoilescu, care consideră că în dragoste şi în război toate sunt permise; Roxana Mateiuc, care spune despre ea că ştie să îşi evidenţieze frumuseţea interioară printr-un zâmbet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Balul bobocilor” la Moulin Rouge.
 Vizualizări articol: 2465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 26 voturi
„Balul bobocilor” la Moulin Rouge4.2526

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Generatia hamburger trimis de
(18 oct 2008, 12:11:16
Era normal, la mintea lor ce puteau face mai mult. La anu asteptam Crucea de Piatra.
2.   Cei mai tari trimis de
(18 oct 2008, 13:38:57
Ca de obicei, cei de la Stefan au fost cei mai tari. Sa moara de ciuda louserii de la celelalte licee!
3.   A fost trimis de
(18 oct 2008, 21:47:52
Dle Spetcu, chiar si pentru tine, e foarte josnic comentariul. Ma asteptam la mai mult.

Suntem constienti ca nu putem multumi pe toata lumea, dar asta e. Cei care nu au fost multumiti poate se vor simti mai bine alta data. Cei care au fost, multumim. Multumim dna Daniela pentru aprecieri.
4.   Deosebit trimis de
(19 oct 2008, 14:29:13
Un spectacol deosebit. Felicitari organizatorilor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei