Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mercedes SLS AMG E-Cell este soluția: 100% sportiv, 100% ecologic

Click aici pentru VIDEO

Mercedes a creat de-a lungul timpului multe mașini de vis. Cea mai recentă, SLS AMG, o proiecție modernă a celebrului 300 SL Gullwing, va deveni nu peste mult timp și primul supercar electric din istoria companiei. Pe lângă versiunea consacrată cu motor de 571 CP, va fi introdusă și o versiune eco, botezată sugestiv E-Cell.

Versiunea electrică SLS AMG este deocamdată în faza de testare. Modelul de serie, plănuit să apară în 2013, ar putea beneficia de numeroase îmbunătățiri tehnice.

Denumirea semnifică și tehnologia de propulsie utilizată de Mercedes-Benz, foarte asemănătoare cu cea a viitorului său rival Audi e-Tron. Bolidul electric este pus în mișcare de un sistem de module litiu-ion polimer, care produc energia necesară deplasării.

Grupate într-un set de baterii, acestea sunt situate în tunelul central, în spatele celor două locuri.  Astfel versiunea SLS AMG E-Cell va utiliza în totalitate curent electric, emisiile fiind practic zero.

Motorul V8 dispare de sub capotă, activitatea de propulsie fiind susținută de patru motoare, câte unul amplasat pe fiecare roată. Tracțiunea integrală a mașinii este un alt element care va diferenția SLS AMG de versiunea electrică SLS AMG E-Cell, ce poate genera 533 de cai putere și un cuplu maxim de 880 Nm.

Resursele de putere vor permite mașinii electrice să demareze de la 0 - 60 km/h în 4 secunde.

Conceptul SLS AMG E-Cell prezintă câteva modificări mecanice și estetice față de modelul din care derivă. Ajustările sunt minime însă au fost făcute pentru a adapta suspensiile și direcția la cerințele noului sistemul de propulsie. Astfel, pe puntea față s-au montat suspensii independente Multilink cu amortizoare cu gaz sub presiune.

Inginerii au ajustat și partea aerodinamică. La partea frontală există două circuite de răcire și prize de aer pe capotă. Un apendice suplimentar este fixat sub spoiler şi ajută fluxul de aer să treacă mai ușor pe sub corpul mașinii. Electricul SLS AMG poate fi dotat, opţional, cu frâne ceramice cu dimensiuni de 18.5 inch pe faţă şi 14.2 inch pe spate.

La interior pot fi regăsite, pe lângă grupul de instrumente AMG cu afișaj electronic, scaune și volan din piele Alcantara, și ecran digital de 10 inch.

Viitorul Mercedes SLS AMG E-Cell va rivaliza cu Audi e-Tron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mercedes SLS AMG E-Cell este soluția: 100% sportiv, 100% ecologic.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mercedes SLS AMG E-Cell este soluția: 100% sportiv, 100% ecologic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei