Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Citroën prezintă în premieră noua generație C4

Click aici pentru VIDEO

Citroën rămâne o marcă axată pe combinații unice, unde tehnologia inovativă se împletește cu designul avangardist. O demonstrează din plin și noul C4, model dezvăluit oficial, de constructorul francez. Proaspăta generație va lua locul serii curente introduse în anul 2004 și care s-a bucurat de o restilizare în 2008.

Noul C4 vine cu dimensiuni sensibil mărite, un aspect exterior cu linii împrumutate de la cele mai recente concepte prezentate de Citroën și sisteme avansate de confort și siguranță. 

Este mai mare cu 5 cm (4.33 m), mai lat cu 2 cm (1.79 m) şi mai lung cu 3 cm (1.49 m), comparativ cu versiunea anterioară și este mai bine echipat. Fabricat la uzina Mulhouse din Franța, noul C4 dispune de faruri bi-xenon, asistent la pornirea în rampă, frână de parcare electrică, sistem de avertizare la schimbarea involuntară a benzii de rulare, sistem de control al vitezei, lămpi de ceaţă cu lămpi viraje și sistem de asistare la parcarea laterală. O parte dintre aceste dispozitive au fost deja disponibile pe modelul anterior.

La exterior, Citroën C4 se remarcă prin linii ferme şi agresive. Prezenţa celor două spoilere, detaliile cromate, noul design al farurilor şi jantele aliaj cu aspect de diamant, imprimă un caracter elegant şi deopotrivă sportiv.

Interiorul este foarte diferit de modelul precedent. Citroën a preferat să preia unele soluții și idei de la fratele mai mare C5, pentru a lăsa impresia unei mașinii superioare. Saltul calitativ este clar, cel puțin la nivelul finisajelor acesta este cel mai evident. De exemplu, volanul cu butuc fix a dispărut iar instrumentarul nu mai este situat în centrul tabloului de bord, unul aproape identic cu prototipul DS High Rider. Scaunele din față au reglare lombară electrică şi funcţia de masaj, iar consola centrală este echipată un nou sistem de sunet – surround, şi o priză electrică de 230 V.

Pentru partea de motorizarea constructorul francez nu a operat mari schimbări.

Clienții vor putea alege între trei motoare pe benzină de 95, 120 CP, 156 CP şi trei diesel HDi de 90, 109 şi 150 cai putere. În funcţie de versiune, unitățile pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu cinci sau şase trepte de viteză, apoi automată cu convertor de cuplu cu patru trepte sau cu șase trepte, cu dublu ambreiaj.

Citroën va comercializa noul C4 nou la sfârşitul anului. Iniţial va fi disponibilă numai versiunea hatchback cu cinci uşi, iar în cursul primului trimestru al anului 2011 va fi introdusă și o versiune cu trei uși.

C4 se dorește o alternativă viabilă la modele precum Fiat Bravo, Hyundai i30 și Peugeot 308. Marii săi rivali vor fi însă Opel Astra, Renault Megane și VW Golf.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Citroën prezintă în premieră noua generație C4.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Citroën prezintă în premieră noua generație C45.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei