Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mar 2010 - Anul XV, nr. 53 (4344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Geneva 2010

Ford a dezvelit noul Focus de familie

Click aici pentru VIDEO

Ford a pășit cu încredere la salonul auto elvețian, cu speranța de a atrage în special atenția familiștilor. Dacă în ianuarie la Detroit au dezvelit versiunea sedan și hatchback, acum, la Geneva au arătat modelul break, denumit Turnier. Acesta vizează modele de top din segment Opel Astra Caravan, Renault Megane Sport Tourer și VW Golf Variant.

Construit pe o platformă complet revizuită, Focus ne dezvăluie puțin câte puțin din secretele sale. Fiind un automobil de o importanță capitală pentru Ford, vânzările gamei Focus însemnând aproape 50% din totalul volumului comercializat pe piața europeană, divizia locală a căutat să pună în valoare calitățile modelului ce va fi asamblat în Germania. Confortabil, sigur, aspectuos și dinamic - sunt cele patru atuuri pe care Ford le-a evidențiat în prezentarea noului Focus Turnier.

 

Motorizare

Oficialii Ford au fost evazivi, ocolind subtil subiectul motoare dintr-un motiv lesne de înțeles. Pentru că vor mai trece luni bune până la apariția noului Focus, compania nu vrea să facă acum prea mult tam-tam, îndemnând parcă publicul să reflecte la trăsăturile dominante ale mașinii. Detaliile tehnice le vom afla la momentul cuvenit, singura unitate anunțată fiind unitatea de trei cilindri ce dezvoltă aproape 100 de cai putere. De asemenea, versiunea 1.6 EcoBoost de 180 de cai putere, livrată și pe piața nord-americană, a fost confirmată și pe modelul european.

Cu siguranță aceasta nu vor fi singurele noutăți din pachetul propulsiei cu care va veni viitorul Focus. Ca și transmisie pe lângă cutiile manuale cu 5 și 6 trepte își va face loc și o cutie automată cu dublu ambreiaj Powershift.

 

Design

Tributar stilului kinetic, Focus își revigorează aspectul folosind linii mai ample și clare. Versiunea break prezintă câteva particularități, în special în zona portbagajului spate unde geometria spatelui vine cu modificări evidente.

Dinamica formelor este accentuată vizual prin intermediul unor mici artificii, care atestă plăcerea designerilor de a încadra Focus într-o linie aparte pe segmentul compact.  

 

Lansare

Prezența la Salonul Auto de la Geneva este doar un preambul la debutul în forță va marca un nou început pentru compacta Ovalului Albastru. Noul Focus va sosi în Europa abia în 2011, în primul trimestru.

Mai întâi va fi comercializat versiunea hatchback apoi versiunea break, iar pe unele piețe reprezentative va fi livrat și modelul sedan. Nu există nici cea mai mică idee legată de preț, însă având în vedere faptul că vorbim de o mașină globală, costul trebuie să fie unul just.

Ford poate miza pe un prețfoarte atractiv pentru a slăbi influența noului Opel Astra dar și al principalului său rival Volkswagen Golf.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ford a dezvelit noul Focus de familie.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ford a dezvelit noul Focus de familie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei