Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mar 2010 - Anul XV, nr. 51 (4342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Geneva 2010

Dacia a lansat Duster, primul SUV low-cost, de la 10.500 de euro

Click aici pentru VIDEO

Dacia a venit la Geneva pentru a consfinți un moment istoric în istoria de 42 de ani a companiei. Oficial, de ieri, marca românească a pășit în segmentul SUV, folosind o strategie diferită prin prisma prețului.

Noul Duster, al șaselea model din gamă, se prefigurează un succes pentru Dacia, oficialii români fiind de părere că vânzările acestui SUV îl vor plasa pe locul 3 după Logan și Sandero.

Ieftin, economic, potent, sunt cuvintele care caracterizează noul SUV disponibil de la 10.500 de euro. Va fi disponibil și în programul Rabla, ceea ce îi va asigura un start lansat în carieră.

Primul client al noului Duster va fi președintele Traian Băsescu.

 

Design

Linia estetică scoate în evidență un aspect spartan, dar și suprafețe atent conturate. Aripile evazate și garda la sol ridicată subliniază apartenența lui Duster la clasa SUV. Concept estetic al designerilor români, modelul prezintă influențe de la modele Nissan mai vechi, însă ele se combină cu trăsături moderne ale profilului.

 

Motorizare/Transmisii

Paleta de motoare nu ne rezervă surprize, agregatele care vor da dinamica

fiind regăsite pe majoritate modelelor Dacia. Pentru început, vor fi doar trei unități: una pe benzină 1.6 16v de 105 CP și două diesel diesel 1.5 dCi de 85 și 110 CP.  

Partea de transmisie este formată din cutii manuale cu 5 și 6 trepte. Ceva mai târziu va fi livrată și o cutie automată.

 

Consum

Duster are un consum redus, și emisii scăzute care îi permit să îndeplinească normele Euro 5. Emisiile versiunilor dCi încep de la 135 g CO2/km pentru versiunea 4x2, care primește astfel eticheta Dacia eco² - și 145 g de CO2/km pentru versiunea 4x4.

 

Tehnologie

Sistemul de tracțiune integrală va permite pentru prima oară unui model Dacia să se aventureze acolo unde puține automobile îndrăznesc.

Sistemul 4x4 este o declinare la aceeași scară a tehnologiei avansate Allmode de la Nissan, apreciată pentru calitățile sale. Astfel, Duster ne oferă garanția unui parcurs fără emoții în teren accidentat.

 

Preț

Din acest punct de vedere Duster este imbatabil. Versiunea cu tracțiune față costă 10.500 de euro cu TVA, fiind de departe cel mai ieftin SUV disponibil în Europa.

Modelul de bază în variantă 4x4 este disponibil de la 12.300 de euro cu TVA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia a lansat Duster, primul SUV low-cost, de la 10.500 de euro.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Dacia a lansat Duster, primul SUV low-cost, de la 10.500 de euro4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dacia trimis de
( 3 mar 2010, 14:18:07
Printre miile de lucruri rele care se intampla in tara asta, Dacia e exceptia.
Bravo Dacia!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei