Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 oct 2010 - Anul XV, nr. 236 (4527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un atlas în valoare de 100.000 de dolari, considerat cea mai mare carte din lume, expus la Frankfurt

O editură australiană a prezentat, ieri, un atlas uriaş - considerat cea mai mare carte din lume tipărită vreodată - la Salonul de carte de la Frankfurt, unde cărţile în format electronic şi pe alte suporturi mobile reprezintă punctul de atracţie principal al evenimentului, informează AFP.

Atlasul, intitulat "Earth/ Pământ", are o lungime de 1,8 metri şi o lăţime de 2,75 metri. Cartea va fi tipărită în doar 31 de exemplare, fiecare dintre acestea având un preţ de vânzare de 100.000 de dolari, a explicat creatorul ei, Gordon Cheers.

"Până acum, am vândut deja două exemplare în Emiratele Arabe Unite", a declarat Gordon Cheers. Fiecare atlas este tipărit la comandă şi are nevoie de o lună pentru a fi confecţionat.

Pentru a întoarce paginile cărţii sale, Gordon Cheers are nevoie de ambele mâini şi poartă mănuşi pentru a nu deteriora paginile atlasului. Coperta acestei cărţi poate fi ridicată cu mare greutate de o singură persoană.

La fel ca în orice atlas clasic, cititorul găseşte în volumul "Earth" hărţile celor cinci continente şi o selecţie a ţărilor anglofone, însoţite de câteva fotografii de înaltă rezoluţie.

Spre deosebire de majoritatea editurilor prezente la salonul de la Frankfurt, cel mai mare târg de carte din lume, care mizează pe cărţile în format electronic şi pe alte "soluţii mobile", Gordon Cheers consideră că opera sa îi permite "să lase în urmă o moştenire reală" şi se compară cu fabricanţii de ceasuri cu cuarţ, care nu au dispărut în epoca modernă, în ciuda numeroaselor inovaţii tehnologice.

Ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Frankfurt (Germania) se desfăşoară între 6 şi 10 octombrie. Salonul de carte pune accent pe digitalizarea din domeniul literaturii şi are 6.930 de expozanţi, din 114 ţări, cu 5% mai puţini decât la ediţia de anul trecut, potrivit AFP. Ţara invitată în acest an la eveniment este Argentina.

Scriitorii Varujan Vosganian, Dan Lungu şi Gabriel Chifu se numără printre invitaţii români la Târgul de Carte de la Frankfurt. Bugetul alocat de Ministerul Culturii pentru participarea României la Târgul de la Frankfurt este de circa 30.000 de euro. La standul României vor expune circa 25 de edituri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un atlas în valoare de 100.000 de dolari, considerat cea mai mare carte din lume, expus la Frankfurt.
 Vizualizări articol: 1156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un atlas în valoare de 100.000 de dolari, considerat cea mai mare carte din lume, expus la Frankfurt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei