Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mai 2014 - Anul XIX, nr. 117 (5626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinşi în timp ce tăiau copaci din pădure

Duminică, 25 Mai 2014 (12:14:48)

Poliţiştii Postului Fundu Moldovei au fost sesizați vineri despre faptul în Cantonul Silvic Valea Stânii, de pe raza Ocolului Silvic Iacobeni, persoane necunoscute taie ilegal și transportă material lemnos.

În urma activităților desfășurate de polițiști și reprezentanții Ocolului Silvic Iacobeni în zonă, au fost surprinse în flagrant trei persoane, una de 56 ani, din comuna Izvoarele Sucevei, și două din comuna Fundu Moldovei, tată și fiu de 42, respectiv 19 ani, care transportau cu un TAF materialul lemnos rezultat din tăierea unor arbori ce nu aveau aplicat dispozitivul de marcat.

În urma inventarierii s-a stabilit că au fost tăiați 19 arbori esență rășinoase, specia molid, fără a avea aplicat dispozitivul de marcat silvic, volumul total estimat de reprezentanții silvici fiind de 30 mc.

Ce trei au declarat că au tăiat copacii pentru un bărbat de 53 ani, din comuna Fundu Moldovei, care le-a spus că urma să intre în posesia suprafeţei de pădure respectivă şi în cel mai scurt timp va obţine şi actele necesare exploatării.

Întreg materialul lemnos rezultat din tăierea ilegală a fost transportat la sediul Cantonului Silvic şi a fost predat în custodia pădurarului de canton.

„Utilajul TAF nu a putut fi indisponibilizat din cauză că a rămas fără combustibil şi a fost lăsat în custodie persoanei care îl conducea, punându-i-se în vedere obligaţiile pe care le are în acest sens”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la tăiere și furt de arbori față de așa-zisul proprietar și tăiere și furt de arbori față de ceilalți trei, ce va fi soluționat procedural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinşi în timp ce tăiau copaci din pădure.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prinşi în timp ce tăiau copaci din pădure5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei