Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2017 - Anul XXII, nr. 11 (6427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   29 imagini |   ø fişiere video

A VIII-a ediţie

Concursul Naţional de Schi „Bucuriile zăpezii” s-a dovedit o reuşită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Schi pentru Copii „Bucuriile zăpezii” s-a desfăşurat în perioada 13-15 ianuarie, pe Pârtia Veveriţa din Vatra Dornei. Competiţia înscrisă în calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale a reunit cei mai buni elevi schiori de la  Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, de la palatele copiilor din Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, de la cluburile copiilor din Întorsura Buzăului, Sighetu Marmaţiei, Slănic Prahova, Sinaia şi de la Clubul Copiilor Vatra Dornei.

Prof. univ. dr. Petru Grigoraș, directorul Școlii de schi Euroski Vatra Dornei și președinte al comisiei de arbitri, ne-a declarat: „Cercul de schi este o activitate nonformală care face parte din activitatea extrașcolară a fiecărui elev. Fiecare dintre noi am trecut la un moment dat prin astfel de cercuri. Cercul de schi pentru zonele montane, localităţile cu pârtie, sunt cele care asigură trecere către schiul de performanţă practicat. Asta ne și dorim, o bază de selecţie mare ca să avem și noi schiori cu care să ne lăudăm în Cupa Mondială”.

 

Concurs naţional organizat după regulamente internaţionale

Cei peste 100 de practicanţi ai schiului alpin la cercurile de specialitate din cadrul cluburilor şi palatelor copiilor din ţară şi care nu sunt legitimaţi în cadrul cluburilor sportive au avut de parcurs două probe, slalom simplu şi slalom uriaş, clasamentul general pentru elevi fiind realizat prin totalizarea timpilor obţinuţi în cele patru coborâri (câte două la fiecare probă). Ordinea de start a fost stabilit în cadrul calificărilor, care au avut loc vineri după-amiază, după ce în prima parte a zilei au avut loc antrenamentele oficiale. Proba de slalom simplu s-a desfăşurat în prima parte a zilei de sâmbătă, 14  ianuarie, iar proba de slalom uriaş a fost organizată seara, în nocturnă. Întrecerile s-au desfăşurat pe trei categorii de vârstă, până la 8 ani, 9-10 ani şi 11-12 ani, arbitrajele fiind asigurate de Clubul Sportiv Şcolar şi Şcoala de schi Euroski, după regulamentul Federaţiei Internaţionale de Schi. Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă seara, de la ora 20,30, pe scena Dorna Winter Fest din parcul staţiunii. Pe lângă diplomele, medaliile și cupele oferite de organizatori, toţi copiii au primit şi diplome din partea Federaţiei Internaţionale de Schi, semnate chiar de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Schi, Gian Franco Kasper.

 

Calitatea pârtiilor din Vatra Dornei, apreciată de profesorii de schi din ţară

Prezent pe pârtie atât pe timpul concursului, cât şi la festivitatea de premiere, viceprimarul municipiului Vatra Dornei, Marius Rîpan, a apreciat faptul că profesorii de la cluburile şi palatele copiilor din ţară se preocupă să îi înveţe pe elevi sporturile de iarnă, şi în fiecare an vin la Vatra Dornei, cu cei mai buni sportivi, pentru a se confrunta într-o competiţie naţională. Și reprezentantul Inspectoratului Școlar Judeţean Suceava, prof. Tatiana Vîntur, a apreciat efortul organizatorilor și al cadrelor didactice care îi formează pe acești viitori performeri în sporturile de iarnă.

“La Vatra Dornei este o vreme excelentă pentru practicarea sporturilor de iarnă,  se poate schia în condiţiile cele mai bune pe toate cele trei pârtii. Mă bucură să aud că antrenorii şi schiorii veniţi din Harghita, Covasna, Cluj, judeţe cu tradiţie în practicarea sporturilor de iarnă, sunt încântaţi de calitatea pârtiei, de condiţiile de cazare, de programul pe care organizatorii l-au făcut pentru participanţi şi de modul cum a fost organizată competiţia. Administraţia locală sprijină organizarea acestei competiţii de la prima ediţie, pentru că este o investiţie în viitoarea generaţie de sportivi, în performanţă şi în sănătatea elevilor”, a precizat viceprimarul Marius Rîpan.

 

Trasee complexe, de dificultate mare

De la Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, am aflat că nu este uşor să organizezi o competiţie naţională cu un număr mare de participanţi şi care depinde foarte mult de condiţiile meteo. Competiţia găzduită de staţiunea suceveană deschide un „turneu” de concursuri de schi destinat elevilor de la cluburile şi palatele copiilor, competiţiile viitoare urmând să aibă loc în judeţele Harghita, Covasna, Cluj, Maramureş.

„Aceste concursuri de schi reprezintă o etapă în care se verifică nivelul pregătirii grupelor de performanţă după primul semestru. Până la deschiderea pârtiilor, pregătirea teoretică are loc în sala de curs, iar pregătirea fizică, în sala de sport. În termenul scurt scurs de la prima zăpadă s-a putut lucra cu copiii pe pârtie, s-au făcut antrenamente, iar acum se ştie nivelul la care se situează fiecare participant la cercul de schi şi se poate face o selecţie a viitorilor performeri. În fiecare sezon, elevii de la Cercul de schi de la Clubul Copiilor Vatra Dornei, pregătiţi de profesorul Ionel Nemeş, urcă pe podium şi câştigă trofee la concursurile organizate acasă şi în ţară, ceea ce demonstrează că avem copii pasionaţi de acest sport.

Pentru că pârtia a permis, prof. Petru Grigoraş şi echipa de la Şcoala de schi Euroski au pregătit două trasee complexe pentru cele două slalomuri, apropiate de cele de la Cupa Mondială de schi alpin, plecarea, sosirea, cele 18 porţi, fanioanele fiind cu însemnele Federaţiei Internaţionale de Schi şi ale sponsorului principal, Audi, copiii simţindu-se asemeni schiorilor din competiţiile internaţionale pe care îi văd la Eurosport. Ing. Petrică Ariciuc şi echipa Salvamont au făcut o pârtie excelentă, au lucrat toată noaptea de vineri pentru a face zăpadă artificială şi a aduce pârtia într-o stare impecabilă, bătătorind zăpada, concursul având asigurate cele mai bune condiţii de desfăşurare”, ne-a declarat prof. Vasile Moroşan.

Ediţia din acest an a Concursului „Bucuriile zăpezii” a fost organizată de Clubul Copiilor Vatra Dornei printr-un proiect finanţat de Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Primăria municipiului Vatra Dornei, având ca parteneri Salvamont, Clubul Sportiv Şcolar Vatra Dornei, Şcoala de Schi Euroski, SC Bucura Com SRL - Teleschi Parc, SC Banu – centru închirieri schi snowtubing, cărora li s-au adăugat şi câţiva sponsori locali.

Toţi copiii şi profesorii din ţară au fost angrenaţi duminică în activităţile organizate de Şcoala de schi şi snowboard a staţiunii Vatra Dornei, Euroski, cu ocazia Zilei Mondiale a Zăpezii.

 

Câștigători

Slalom Simplu

Categoria fete 7 – 8 ani: Szilveszter Agnes - Palatul Copiilor Miercurea Ciuc

Categoria băieţi 7 – 8 ani: Muntean Eduard – Clubul Copiilor Întorsura Buzăului

Categoria fete 9 – 10 ani: Ferencz Dorottya - Palatul Copiilor Miercurea Ciuc

Categoria băieţi 9 – 10 ani: Drăgan Sebastin – Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti

Categoria fete 11 – 12 ani: Horvath Aniţa - Palatul Copiilor Miercurea Ciuc

Categoria băieţi 11 – 12 ani: Bulichi Codruţ – Clubul Copiilor Vatra Dornei

 

Slalom Uriaș

Categoria fete 7 – 8 ani: Moroșan Sara - Clubul Copiilor Vatra Dornei

Categoria băieţi 7 – 8 ani: Hinţi Rareș – Clubul Copiilor Vatra Dornei

Categoria fete 9 – 10 ani: Ferencz Dorottya - Palatul Copiilor Miercurea Ciuc

Categoria băieţi 9 – 10 ani: Tcaciuc Rareș – Clubul Copiilor Vatra Dornei

Categoria fete 11 – 12 ani: Florescu Andreea - Clubul Copiilor Vatra Dornei

Categoria băieţi 11 – 12 ani: Bulichi Codruţ – Clubul Copiilor Vatra Dornei

 

Câștigători competiţie (prin însumarea timpilor de coborâre din cele două probe)

Categoria fete 7 – 8 ani: Szilveszter Agnes - Palatul Copiilor Miercurea Ciuc

Categoria băieţi 7 – 8 ani: Muntean Eduard – Clubul Copiilor Întorsura Buzăului

Categoria fete 9 – 10 ani: Ferencz Dorottya - Palatul Copiilor Miercurea Ciuc

Categoria băieţi 9 – 10 ani: Drăgan Sebastin – Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti

Categoria fete 11 – 12 ani: Faur Bianca - Palatul Copiilor Miercurea Ciuc

Categoria băieţi 11 – 12 ani: Bulichi Codruţ – Clubul Copiilor Vatra Dornei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional de Schi „Bucuriile zăpezii” s-a dovedit o reuşită.
 Vizualizări articol: 2332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Concursul Naţional de Schi „Bucuriile zăpezii” s-a dovedit o reuşită5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei