Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbaţii preferă femeile îmbrăcate în roşu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O echipă de cercetători de la Universitatea Rochester, din New York, a confirmat faptul că roşul este culoarea asociată romantismului, lucru pe care şi comercianţii de rujuri şi cadouri de Sfântul Valentin l-au împământenit de atâţia ani. Rezultatul cercetărilor ar putea fi asociat, de asemenea, cu o moştenire biologică pe care o avem de la rudele noastre primate. Potrivit cercetătorilor, femelelor de babuin şi cimpanzeu li se înroşeşte pielea atunci când sunt la ovulaţie, trimiţând astfel un semnal sexual pe care se pare că masculii îl găsesc irezistibil.

Confirmat ştiinţific
Andrew Elliot şi Daniela Niesta, doi psihologi la Universitatea din Rochester, au vrut să verifice dacă roşul este, la fel ca în cultura populară, asociat dragostei, pasiunii sau atracţiei sexuale. Astfel, ei ai făcut o serie de experimente bazate pe fotografii reprezentând femei. În cadrul unuia dintre experimente, subiecţii - bărbaţi - trebuiau să judece frumuseţea unei femei, a cărei fotografie avea marginile de diferite culori. Atunci când marginile erau de culoare roşie, femeia era considerată mai frumoasă şi mai atrăgătoare din punct de vedere sexual decât cea din restul fotografiilor cu alte culori. Cei doi cercetători au testat, de asemenea, în ce măsură culoarea hainelor are acelaşi efect. Ei au folosit o singură fotografie a unei femei, modificând doar culoarea tricoului în care era îmbrăcată. Rezultatul a fost acelaşi: femeia în roşu era mai atrăgătoare decât cea care purta o haină de o altă culoare.
În acelaşi studiu, psihologii au concluzionat că femeia îmbrăcată în roşu are mai multe şanse să primească o invitaţie la o activitate mai costisitoare (un restaurant mai select, de exemplu).
Pe de altă parte, cercetătorii susţin că acest efect se produce în inconştientul subiecţilor. "Este fascinant să constatăm că un lucru atât de omniprezent ca o culoare poate avea un efect asupra comportamentului nostru, fără să ştim", a explicat Andrew Elliot, autorul principal al acestui studiu. Cercetătorii au precizat totuşi că evoluţia altor caracteristici ale femeilor, în special inteligenţa sau amabilitatea, nu este afectată de culoare.

Roşul este culoare pe care ochiul o remarcă cel mai repede. Există o simbolistică foarte ambiguă: roşu ne face, instinctiv, să ne gândim la sânge, deci în acelaşi timp la viaţă şi la moarte, dar şi la foc, indispensabil, dar distrugător.
Multă vreme, pigmentul roşu, care era extras din cochilii, era singura culoare care se folosea la stofe. Mai târziu a devenit simbolul puterii. Conform codului lui Justinian, sub Imperiul bizantin, roşul era rezervat împăraţilor şi interzis poporului, devenind semnul orgoliului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii preferă femeile îmbrăcate în roşu.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Bărbaţii preferă femeile îmbrăcate în roşu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei