Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ramona Bădescu luptă împotriva prejudecăţilor legate de imigranţii români din Italia

Vedeta de televiziune Ramona Bădescu luptă împotriva prejudecăţilor legate de imigranţii români în Italia, în calitate de consilier al primarului Romei, Gianni Alemanno, în ciuda faptului că prezenţa sa în această funcţie este contestată, informează cotidianul The Independent.

Ramona Bădescu "o imigrantă din România, ca şi cei 1,2 milioane de compatrioţi ai săi în Italia", a fost desemnată consilier pentru integrarea comunităţii române în Italia. "Sper să creez o legătură între primar şi comunitatea de români", a declarat aceasta pentru publicaţia britanică. "Românii de aici au foarte multe probleme. De exemplu, cei mai mulţi oameni care mor la locul de muncă sunt români", a explicat aceasta.

Prima măsură pe care a dorit să o ia, după ce şi-a luat în primire postul, a fost să creeze un serviciu telefonic bilingv, în italiană şi română, unde imigranţii să poată găsi informaţii practice legate de statutul lor. Mulţi italieni au râs de iniţiativa vedetei. "Ce ştie floricica aceasta despre situaţia românilor în Italia?", a menţionat un comentariu pe internet. "Ea este o persoană privilegiată. Nu ştie ce se întâmplă cu adevărat", continuă acelaşi comentariu. "Este scandalos să i se ofere această slujbă unei asemenea persoane", a scris un alt utilizator al forumului. "O altă persoană care şi-a ratat cariera artistică şi s-a aruncat în politică", a menţionat un al treilea utilizator. "Mi se face greaţă", a adăugat acesta.

Ramona Bădescu a absolvit o facultate de comerţ şi economie şi insistă că este persoana potrivită pentru postul respectiv. "Şi eu sunt imigrantă şi ştiu că a fi imigrant nu este un lucru uşor. Sunt o grămadă de probleme. Îţi laşi în urmă familia, visezi la o viaţă mai bună, dar, când ajungi în ţara respectivă, lucrurile sunt cu totul diferite de modul în care ţi le-ai imaginat. Atitudinea italienilor faţă de imigranţi s-a schimbat când soţia unui amiral a fost ucisă, acuzat de crimă fiind un român de origine romă", a spus aceasta.

Fiind acuzaţi de un număr mare de crime, românii au început să fie evitaţi şi urâţi de italieni, care au început să nu mai facă diferenţa între termenii "român" şi "rom".

"Românii şi romii sunt două popoare diferite", a subliniat Bădescu. "Articolele despre crime au creat această prejudecată împotriva unui întreg popor. În prezent, există români în Italia cărora le este teamă să vorbească propria lor limbă", a mai adăugat Bădescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ramona Bădescu luptă împotriva prejudecăţilor legate de imigranţii români din Italia.
 Vizualizări articol: 380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ramona Bădescu luptă împotriva prejudecăţilor legate de imigranţii români din Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei