Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2014 - Anul XIX, nr. 226 (5735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Duet din file de şalău şi somon învelit în prosciutto crudo

Porţii:

  • 1

Timp de preparare:

  • 20–25 minute

Calorii:

  • 650 calorii / porţie

Ingrediente:

  • Şalău - 100 g
  • Somon - 100 g
  • Prosciutto crudo - 100 g
  • Lămâi - 150 g
  • Spanac congelat - 200 g sau proaspăt - 400 g
  • Ulei de floarea soarelui - 10 ml
  • Usturoi - 5 gr (1 căţel)
  • Ceapă - 30 g
  • Unt - 40 g
  • Smântână dulce - 100 g
  • Parmezan - 20 g
Mod de preparare:Se tranşează câte o bucată de file de somon şi file de şalău a câte 100 g fiecare şi se aşează pe grătarul încins timp de 30 sec pe fiecare parte. Se asezonează cu sare şi piper (după gust) şi se învelesc în felile de prosciutto tăiate foarte subţiri după care se introduce în cuptor, încins în prealabil, la o temp de 200 grade C timp de 10 min.
În acest timp tocăm ceapă şi usturoi cât mai fin şi sotăm în tigaia cu uleiul încins împreună cu spanacul timp de 5 min. Într-un ibric topim untul în care încorporăm smântână dulce cu puţină zeamă de la ½ lămâie şi lăsăm la foc mic până devine un sos legat.
Mod de servire:Pe un platou cald se aşează pe mijloc spanacul (cu ajutorul unei forme). Deasupra aşezăm bucăţile de somon şi şalău în formă de piramidă peste care turnăm sosul fierbinte. Se ornează cu lămâie şi parmezan tăiat aşchii (sau răzuit).
Vă recomandăm să-l serviţi într-o după amiază de toamnă alături de un pahar de vin alb sec.

Pofta mare şi vă aşteptăm la Restaurant Centru Vechi!
0749222202

Duet din file de şalău şi somon învelit în prosciutto crudo

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duet din file de şalău şi somon învelit în prosciutto crudo.
 Vizualizări articol: 9178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Duet din file de şalău şi somon învelit în prosciutto crudo5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Duet din file de şalău şi somon învelit în prosciutto crudo Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:650 calorii / porţieIngrediente:Şalău - 100 gSomon - 100 gProsciutto crudo - 100 gLămâi - 150 gSpanac congelat - 200 g sau proaspăt - 400 gUlei de floarea soarelui - 10 mlUsturoi - 5 gr (1... Citeşte