Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Culorile Bucovinei

Tabăra de pictură de la Călineşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cabana de protocol de la Călineşti a Consiliului Judeţean Suceava găzduieşte, în intervalul 18-30 august a.c., o tabără de pictură organizată de Muzeul Bucovinei şi Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) - Filiala Suceava.

 

Tabăra reuneşte 15 participanţi

Tabăra reuneşte 15 participanţi, colectivul fiind alcătuit din artiştii plastici Ion Grigore, Costin Neamţu, Cela Neamţu (Bucureşti), Eugen Mircea (Iaşi), Victor Hreniuc (Botoşani), Carmen Poenaru şi Silvia Tiperciuc (Bacău), Dumitru Bostan (Piatra Neamţ), Gabrel Baban, Dumitru Rusu, Puşa Pîslaru, Camelia Rusu Sadovei, Mircea Dăneasă, Vasile Anghel Siminiuc şi Iulian Asimionesei (Suceava).

Împreună cu Lucia Puşcaşu, preşedintele UAP - Filiala Suceava, care s-a întors cu câteva zile în urmă de la Bucureşti (unde a participat, alături de alţi artişti din ţară, la vernisajul expoziţiei „Pictori de azi la Balcic”), am descins ieri la Călineşti pentru a-i întâlni pe artiştii invitaţi la această tabără.

I-am găsit la lucru, atât în interiorul cabanei, cât şi pe domeniul din jurul acesteia, unii dintre ei fiind deja pe picior de plecare pentru că agenda le impunea participarea la alte activităţi artistice (tabere, expoziţii) din ţară.

 

Unii artişti aveau lucrările finalizate, alţii le aveau pe şevalet

Spre exemplu, Dumitru Bostan, pe care în prima decadă a lunii august l-am întâlnit în tabăra din complexul Pensiunii „Luceafărul” de pe Mestecăniş (unde au fost găzduiţi şi au pictat artiştii participanţi la Simpozionul Internaţional de Pictură şi Desen „Iacobeni - particularităţi imagistice”), era deja plecat întrucât, la începutul lunii septembrie, va expune, împreună cu doi colegi, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, în expoziţia cu genericul „Interstiţiu plastic - Nemţeni la Palatul Brukenthal”.

I-am reîntâlnit însă, din colectivul celor care au pictat pe Mestecăniş, pe Cela şi Costin Neamţu, dar şi pe pictorul Dumitru Rusu, onorat duminică, la prima ediţie a Zilelor Comunei Ilişeşti, cu titlul de „Cetăţean de onoare” al localităţii.

Şi dacă pe maestrul Ion Grigore şi pe Victor Hreniuc n-am reuşit să-i surprindem la lucru, pe ceilalţi artişti i-am găsit cu lucrările finalizate sau aşezate pe şevalet.

 

Fără temă impusă, tabăra s-a desfăşurat într-un climat relaxat şi armonios

Carmen Poenaru se pregătea deja de plecare, Eugen Mircea şi Silvia Tiperciuc făceau ultimele retuşuri, Puşa Pâslaru şi Camelia Rusu Sadovei pictau în interiorul spaţiului de cazare, Vasile Anghel Siminiuc şi Iulian Asimionesei lucrau în pavilionul din parc, iar Mircea Dăneasă se retrăsese ceva mai departe şi picta în aer liber, în plin soare, pe malul iazului.

Fără temă impusă, tabăra s-a desfăşurat într-un climat relaxat şi armonios, artiştii realizând cu precădere peisaje şi naturi statice.

Fiecare participant va preda organizatorilor câte trei lucrări, care se vor regăsi în colecţiile Muzeului Bucovinei şi ale Consiliului Judeţean Suceava.

Tabăra, aşa cum a spus Lucia Puşcaşu, se va finaliza cu o expoziţie, care va fi prezentată la City Gallery, din incinta Shopping City Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra de pictură de la Călineşti.
 Vizualizări articol: 1797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tabăra de pictură de la Călineşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei