Monitorul de Suceava Sport de masă

Ziua internaţională Grassroots, sărbătorită la Suceava

Gabriel TODERAŞCU

Ziua internaţională Grassroots, dedicată an de an de UEFA sportului de masă, a fost marcată ieri, la Suceava, printr-o manifestare dedicată copiilor din centrele sociale din judeţ.

Acţiunea a fost iniţiată de conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi a demarat în urmă cu două săptămâni, implicând opt antrenori suceveni, este vorba de Claudiu Sevaciuc, Andrei Itco, Ovidiu Vranău, Paul Popovici, Ciprian Creţan, Aurel Constantin, Bogdan Grosu și Ciprian Anton.

Aceştia au condus antrenamente la şase centre sociale, precum Gura Humorului, Solca, Bivolarie, Fălticeni, Centrul “Speranța” din Suceava și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din cartierul Burdujeni, cei 90 de copii incluşi în program reunindu-se astăzi, pe terenul sintetic de la Universitate.

Cu acest prilej, copiii au fost implicaţi într-o serie de ateliere tematice pe teme sportive, la final fiind programat şi un meci de minifotbal, cu participare mixtă. „Intenţia noastră a fost să oferim şansa unor copii să se simtă integraţi în societate. A fost prima acţiune de acest gen organizată de AJF Suceava şi suntem siguri că nu va fi şi ultima. Ne bucurăm că am putut aduce un zâmbet pe faţa acestor copii, care la final au plecat cu premii constând în diplome, medalii, cupe, mingi şi tricouri”, a declarat Ciprian Anton, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Mai 2014.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.