Monitorul de Suceava Continuitate

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită, conform tradiției, și în acest an la USV

Radu LUPAŞCU

În tradiția ”Zilelor Eminescu” la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Casa de Cultură a Studenților, împreună cu Biblioteca USV și Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, organizează și în acest an, la 15 ianuarie, o manifestare închinată poetului Mihai Eminescu în cadrul Zilei Culturii Naționale. Organizat sub genericul ”Poezia Vie: de la Eminescu la tinerii poeți de azi”, evenimentul va debuta cu o depunere de coroane de flori la statuia poetului Mihai Eminescu din municipiul Suceava, la orele 09.30 ale dimineții.

Începând cu ora 10.00, cu un program de vizionare de 6 ore, cei interesați pot vizita expoziția de manuscrise eminesciene din incinta Universității ”Ștefan cel Mare”.

În cadrul manifestărilor dedicate marelui poet, începând cu ora 11.00, la sala Auditorium ”Joseph Schmidt” va avea loc vizionarea filmului documentar ”Eminescu, Veronica, Creangă” al regizorului Octav Minar.

În contextul genericului sub care se desfășoară întreaga manifestare de vineri, ”Poezia Vie: de la Eminescu la tinerii poeți de azi”, în aceeași sală va avea loc în continuarea programului lansarea volumului de poezie ”CuțitulProaspătȘters”, semnat de Vlad Berariu. Moderatorul evenimentului va fi coordonatorul Casei de Poezie Light of ink  de la Colegiul Național ”Petru Rareș”, Gheorghe Cîrstian, iar prezentarea și comentariile legate de noul volum îi vor avea protagoniști pe criticul literar Rodica Mureșan și poeții Antonia Mihăilescu și Vlad Sibechi.

Ziua Culturii Naționale sărbătorită în acest an la USV se va încheia cu un recital de muzică folk pe versuri eminesciene, prezentat de studenta Ilenuța Popescu.

Întreaga manifestare se va desfășura conform normelor de distanțare impuse de actuala legislație în domeniu, accesul în sala de spectacol fiind redus la o treime din numărul de locuri existente.

Coordonatorii acestui eveniment cultural sunt Sanda-Maria Ardeleanu, directorul Bibliotecii USV, Valentin Ianoș, directorul Casei de Cultură a Studenților Suceava, și Gheorghe Cîrstian, coordonatorul Casei de Poezie Light of ink.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 13 Ianuarie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.