Monitorul de Suceava În doar două zile

Zeci de metri cubi de lemn confiscaţi, în timpul controalelor efectuate de poliţişti

Radu LUPAŞCU

Poliţiştii suceveni au constatat, în urma unor controale efectuate în cursul zilei de miercuri, încălcarea legislaţiei privind transportul materialelor lemnoase în mai multe zone ale judeţului, autorii fiind amendaţi, iar cantităţi importante de material lemnos confiscate şi predate ocoalelor silvice.

Trei astfel de transporturi ilegale au fost depistate începând cu ora 14.45, când în primul caz o patrulă de siguranţă publică din Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, în comuna Suceviţa, o autoutilitară marca Mercedes condusă de un bărbat de 49 de ani, din comuna Satu Mare.Eltransporta în autoutilitară material lemnos de fag şi le-a declarat poliţiştilor că nu are un aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat.Autoutilitara a fost condusă la un punct de descărcare din localitate, unde personalul silvic a inventariat material lemnos, constatând că în maşină se afla cantitatea totală de 3,25 metri cubi lemn de foc, care au fost confiscaţi.

Două ore mai târziu, opatrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Ştefan cel Mare din oraş o autoutilitară Fiat, condusă de un tânăr de 20 de ani, din comuna Bilca, care transporta material lemnos. El le-a declarat poliţiştilor că nu deţine aviz de expediţie pentru transport, iar după inventarierea materialului lemnos în cantitate de 1,95 metri cubi, acesta a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Putna, tânărul de la volan fiind sancţionat cu o amendă de 1.000 de lei.

În jurul orei 18.15, poliţiştii din Vama au oprit pentru control o autoutilitară marca Nissan care circula pe DN 17A prin satul Paltinu, fiind condusă de un bărbat de 41 de ani, din Vama. Acesta le-a declarat poliţiştilor că nu are aviz de însoţire pentru lemnul transportat, 1,16 metri cubi molid, în valoare de 236,21 lei. Întreaga cantitate a fost confiscată, iar şoferul sancţionat contravenţional.

 

O cantitate mare de lemn a fost confiscată, în urma vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere

În cursul serii care a urmat, în jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei au oprit pentru control pe DN2, la Vadu Moldovei, un ansamblul rutier format din cap tractor, marca Mercedes, şi o semiremorcă condus de un bărbat de 66 de ani, din comuna Boroaia, care transporta material lemnos. El a prezentat un aviz de însoţire emis cu o seară înainte, în jurul orei 19.05, pentru 51,31 metri cubi cherestea de răşinoase. Poliţiştii au avut suspiciuni legate de legalitatea transportului, astfel încât ansamblul rutier a fost condus şi predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni. A doua zi, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că ansamblul rutier, la ora emiterii codului online, ora 19:05, se afla în zona parcării Canay şi nu în curtea societăţii emitente a avizului din comuna Bogdăneşti. Societatea a fost sancţionată cu o amendă de 6.000 de lei, întreaga cantitate de 51,41 metri cubi de cherestea, în valoare de 36.978 lei, fiind confiscată. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Februarie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.