Monitorul de Suceava Clarificări

Virginel Iordache şi-a exprimat regretul faţă de jignirile care i-au fost aduse cu privire la boala sa

Dan COMAN

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache şi-a exprimat regretul faţă de jignirile aduse cu privire la boala sa şi a dezaprobat modul în care o parte dintre politicieni au dezvoltat acest subiect. Biroul de presă al senatorului PSD a transmis un comunicat în care sunt făcute mai multe precizări „din dorinţa de a lămuri o dată pentru totdeauna situaţia creată artificial în jurul senatorului Virginel Iordache şi mai ales pentru a informa în mod corect şi onest cetăţenii”. În comunicat se arată că senatorul Virginel Iordache a fost externat, în stare ameliorată, din Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş”, joi, 6 iunie 2019, cu diagnosticul de „hipotensiune pe fond de endocardită pe valvă mitrală nativă reumatismală Coxiella Burnetii”, la care se adaugă şi alte afecţiuni, care pot fi vizualizate pe biletul de externare ataşat prezentului comunicat. „Endocardita valvulară a fost determinată de bacteria Coxiella Burnetii, o bacterie intracelulară Gram negativă. Agresivitatea acestei bacterii s-a suprapus peste artrita reumatoidă de care suferea senatorul, de aici probabil şi complicaţiile ulterioare”, se spune în comunicat. Potrivit aceleiaşi surse, diagnosticul cu care a fost externat parlamentarul PSD de Suceava nu are nici o legătură cu diagnosticele care au fost vehiculate în spaţiul public, dar şi că în urma investigaţiilor efectuate, senatorul Virginel Iordache nu reprezintă sursă de contaminare a celor din jur, însă tratamentul cu antibiotice trebuie să continue pe o durată de 18 luni de la data externării, cu un control cardiologic lunar, analize ale sângelui, precum şi efectuarea de eco-cord transesofagian.

„În ceea ce priveşte modul în care a fost informată opinia publică, senatorul Virginel Iordache îşi exprimă regretul faţă de minciunile, jignirile şi reaua-credinţă aduse în spaţiul public, iar pe de altă parte dezaprobă modul în care o parte din politicieni au dezvoltat subiectul”, a transmis biroul de presă al senatorului PSD de Suceava.

În final, senatorul Virginel Iordache a ţinut să mulţumească conferenţiarului doctor Anca Streinu-Cercel, personalului medical din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, iar pe de altă parte medicilor şi personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, „pentru modul exemplar în care s-au implicat în rezolvarea problemelor de sănătate”.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 12 Iunie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.