Monitorul de Suceava Program

Virginel Iordache anunță un nou proiect pentru reconversia profesională a tinerilor

Dan COMAN

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a declarat, ieri, că în Comisia de muncă, familie și protecție socială a Senatului a fost dat avizul favorabil pentru programul „Investește în tine”. Virginel Iordache a spus că acesta este un proiect destinat perfecționării și reconversiei profesionale a tinerilor și nu numai, prin care se urmărește intensificarea participării la viața democratică, culturală, socială, sportivă și civică care să faciliteze tranziția la vârsta adultă, dar și integrarea pe piața forței de muncă.

Iordache a explicat că adoptarea acestui proiect va contribui la crearea condițiilor necesare pentru a asigura tinerilor dezvoltarea optimă și a le oferi cele mai bune șanse de a fi activi pe piața muncii în societate.

Senatorul PSD de Suceava a adăugat că programul se adresează tinerilor fără venituri sau cu venituri reduse, cu vârsta sub 26 de ani și asigură dreptul acestora de a apela la credite fără dobândă, garantate în proporție de 80% de către stat, de maxim 40.000 de lei pentru plata cursurilor, chiriei, a unei părți din construcția unei locuinței sau achiziția unei locuințe.

„De asemenea, programul poate fi accesat și de persoane cu vârsta cuprinsă între 26-55 de ani, dacă acestea sunt cuprinse in sistemul de învățământ sau efectuează cursuri de reconversie și /sau specializare profesională.

Creditul acordat poate fi suplimentat cu până la 20.000 de lei în cazul în care beneficiarul se angajează sau este angajat pe perioada derulării creditului”, a declarat Virginel Iordache. El a adăugat că împrumutul se va acorda sub forma unui credit cu una sau mai multe tranșe în funcție de facturile prezentate la decontare sau plata directă a furnizorului pe baza facturii proforme. Senatorul PSD de Suceava a spus că împrumutul va fi garantat de stat în proporție de 80% prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și prin Fondul Român de Contragarantare, exceptând dobânzile, comisioanele și spezele bancare.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.