Monitorul de Suceava Control acces

Viceprimarul Marian Andronache a fost printre cei blocaţi în parcarea subterană din centrul Sucevei, de disfuncţiile sistemului de bariere

Dana HUMOREANU

Defecţiunea înregistrată luni, în prima zi de funcţionare a sistemului de bariere din parcarea subterană din centrul Sucevei, l-a blocat în parcare şi pe viceprimarul Sucevei Marian Andronache. Acesta a spus că luni seara, după ce a plătit parcarea, a fost nevoit să aştepte câteva minute în faţa barierei deoarece la ieşire sistemul îl avertiza că mai are un rest de plată, iar când voia să plătească suplimentar, pe ecranul parcometrului apărea că parcarea este achitată. ”A fost prima zi de funcţionare, probabil mai sunt reglaje de făcut”, a afirmat viceprimarul.

La fel ca el au păţit alţi câţiva suceveni care au vrut să părăsească parcarea subterană luni seara, în jurul orei 19.30. La numărul de urgenţă afişat pe parcometru răspunde Poliţia Locală, care în mod clar nu poate rezolva o problemă tehnică. Până la urmă, pentru a se permite ieşirea maşinilor a fost necesar să vină o persoană de la firma care a instalat sistemul. Proprietarul firmei, Ovidiu Chirilă, a declarat, ieri, că astfel de incidente pot să mai apară în primele zile după punerea în funcţiune. „La zecile de teste pe care le-am făcut a funcţionat foarte bine. Cred că s-a resetat complet baza de date, dintr-o cauză pe care o vom identifica”, a spus el.

 

În curând va intra în funcţiune şi sistemul de plată prin sms

Potrivit lui Ovidiu Chirilă, este posibil ca motivul blocării să fie faptul că unul dintre conducătorii auto care a folosit printre primii sistemul nu a părăsit parcarea în cele 15 minute alocate pentru asta, după ce a plătit. „A stat şi a vorbit la telefon lângă maşină timp de 17 minute şi a încercat să iasă cu tichetul pe baza căruia trebuia să plece în maximum 15 minute. Sistemul i-a spus că mai are un rest de plată pentru diferenţa de două minute, cred că de aici s-a întâmplat ceva. Ne aşteptam ca în primele zile să apară probleme”, a mai afirmat Ovidiu Chirilă.

Pentru ca astfel de situaţii să fie evitate, un angajat al firmei care a instalat sistemul de bariere va fi prezent în parcare zilnic, în intervalul 8.00-20.00, iar după ora 20.00, când parcarea este gratuită, barierele vor rămâne ridicate.

De luni, 10 iunie a.c., accesul şi ieşirea din parcările subterane se fac printr-un sistem cu bariere, prin emiterea unui tichet de parcare şi plata acestuia.

Se pot utiliza monede şi bancnote de 1, 5 şi 10 lei, aparatul fiind prevăzut cu opţiunea de a oferi  rest. Parcarea costă 1 leu/oră, jumătate faţă de cele supraterane, unde parcarea costă 2 lei/oră.

Riveranii vor putea achiziţiona abonamente în continuare, iar cei care au deja trebuie să solicite Primăriei Suceava eliberarea cardului de acces.

În perioada următoare, după efectuarea testelor, va intra în funcţiune sistemul de plată prin sms/aplicaţie/card, serviciul fiind achiziţionat deja.

Tot din data de 10 iunie a.c. sunt cu plată şi parcările de pe bulevardul 1 Mai (în faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean) şi de pe bulevardul George Enescu, bl. T90 (Dorna).Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 12 Iunie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.