Monitorul de Suceava Posibil accident

Urs tânăr, de 50 de kg, găsit mort pe marginea străzii, la Iacobeni

Cosmin ROMEGA

Cadavrul unui urs tânăr, cu o greutate apropiată de cea a unui om, a fost găsit vineri dimineață pe marginea DN 17, din Iacobeni, în apropierea de intersecția cu DN 18, spre Maramureș.

Reprezentanții Ocolului Silvic Iacobeni, sesizați în privința incidentului mai puțin obișnuit, au identificat ursul ca fiind un exemplar tânăr, în vârstă de un an și 10 luni, aparținând unei ursoaice cu doi pui, care a fost văzută de mai multe ori în zona respectivă, aproape de intersecția care duce spre Ciocănești.

Cel mai probabil, ursul a fost lovit de o mașină, în timp ce traversa drumul, pe acolo fiind un culoar de traversare al animalelor dintr-o pădure în alta.

La fața locului, pe lângă silvicultori, au fost chemați și reprezentanți ai Poliției Rutiere, mai ales că s-ar părea că este vorba de un accident rutier, urmat de fuga șoferului.

De asemenea, au venit și reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare, corpul ursulețului fiind ridicat pentru a i se face necropsia, în vederea stabilirii cauzei morții.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 08 Noiembrie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.