Monitorul de Suceava Șocant!

Unul dintre cei mai periculoși violatori din Europa a agresat sexual o fetiță de 13 ani, în Suceava

Florin PAIU

Un bărbat care are la activ mai multe fapte de viol comise în Europa a agresat sexual o fată în vârstă de 13 ani, la Suceava, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, fiind prins și arestat vineri, 30 iulie.

Monitorul de Suceava a relatat în exclusivitate pe 13 iulie că vineri, 10 iulie, un bărbat a acostat o fetiță în vârstă de 13 ani, reușind să intre cu aceasta în apartamentul minorei. 

Bărbatula convins-o pe fată să-l conducă la apartamentul unde locuia, sub pretextul de a verifica instalaţia de apă. În interiorul apartamentului, bărbatul a agresat-o sexual pe minoră, ameninţând-o cu moartea dacă se opune, după care a părăsit locuinţa.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava - Biroul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, autorul faptei a fost identificat şi prins joi, 30 iulie.

Zeno Irinel Havârneanu, în vârstă de 45 de ani, din Botoșani, este un nume care strânge în spate când vine vorba de infracțiuni sexuale.

Istoricul infracţional al lui Havârneanu a început în 2006, când, eliberat din penitenciar, a urcat la volanul unei maşini, deşi nu avea permis de conducere, şi a fost prins de poliţişti. Ca să nu ajungă iar în puşcărie, individul de 42 de ani a fugit Italia, unde a violat două tinere. La scurt timp, a dispărut din nou, fiind identificat în Marea Britanie, unde ar fi comis un nou viol urmat de moartea victimei. Abia autorităţile britanice au reuşit să-l captureze şi a fost condamnat.
Pe lângă agresiune sexuală, Zeno Irinel Havârneanu a fost pus sub acuzare de judiciariștii suceveni și pentru infracțiunea de corupere sexuală a minorilor și violare de domiciliu.

Judecătoria Suceava a dispus vineri, 31 iulie, arestarea individului pentru 30 de zile, în urma propunerii formulate de procurori.

Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 August 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.