Monitorul de Suceava Handbal

Universitatea a fost foarte aproape de o remiză în disputa cu CSM București

Marius SUIU

Aseară, echipa de handbal a Universității Suceava a debutat în noul sezon al Ligii Naționale în fața propriilor suporteri, cu un meci în compania unei echipe cu pretenții la titlu, CSM București. Elevii antrenorilor Adrian Chiruţ și Iulian Andrei au fost foarte aproape de un rezultat de egalitate, dar n-au reușit să fructifice ultimul atac, scor final 19 – 20. Începutul partidei a fost unul echilibrat, fiecare echipă fructificând-și atacurile în gol, sucevenii în special din 7 metri. Din păcate, universitarii au făcut mai multe greșeli și au pierdut ușor mingi în atac, iar oaspeții, ce au în lot jucători valoroși aduși pe bani grei, au profitat și la pauză au intrat la vestiare cu un avantaj de 4 goluri, scor 11 – 7. În partea a doua, Universitatea s-a apărat mult mai bine și a reușit să marcheze mult mai ușor, mai ales pe faza a doua și contraatac, fapt ce i-a permis să se apropie pe tabelă și să egaleze de mai multe ori, având șansa să treacă și la conducere. Finalul a fost unul tensionat, iar în ultimul minut sucevenii au încercat să marcheze golul egalizator. Cristi Adomnicăi a trimis mingea în bară, dar a revenit tot la el pe extremă, iar Adi Chiruţ a cerut time-out pentru a pune la punct ultimul atac, când mai era jumătate de minut. Universitatea a tras la poartă, un bucureștean a reușit să devieze mingea în corner, dar timpul expirase, scor final 19 -20.

„Nu acesta este nivelul și potențialul echipei noastre, iar cu un adversar ca CSM București nu ai cum să câștigi cu atâtea ratări și greșeli neforțate. Înțeleg emoțiile primei etape, dar mă așteptam la o primă repriză mai bună. În partea a doua am ratat mult, mai ales din situații clare, chiar puteam să ne ducem peste ei pe tabelă. În rest, adversarii nu ne-au surprins cu nimic, doar noi ne-am făcut meciul mai greu. Trebuie să punem la punct jocul, să muncim mai mult și să eliminăm aceste greșeli. Ne-am dorit o victorie în acest meci și cu acest gând l-am pregătit, dar din păcate nu s-a întâmplat. Cred că un egal era unul meritat”, a explicat antrenorul sucevenilor, Adrian Chiruţ.

În meciul cu CSM București, pentru Universitatea Suceava au marcat jucătorii: Burlacu (1 gol), Adomnicăi (2), Târzioru (4), Ciubotari (5), Olariu (3), iar Petrea, Ionescu, Costea și Baican, câte un gol fiecare. În etapa viitoare, CSU Suceava va juca în deplasare, la Potaissa Turda.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 08 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.