Monitorul de Suceava Pagube mari

Un magazin a fost făcut scrum într-un incendiu izbucnit în toiul nopții, la Ulma

Radu LUPAŞCU

Un incendiu de proporții a cuprins un întreg magazin din satul Măgura al comunei Ulma, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică. Alarma a fost dată în jurul orei 02.45, când au fost observate flăcările mari care cuprinseseră deja aproape întreaga clădire a magazinului. La fața locului a fost solicitată intervenția pompierilor de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Brodina, care au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului puternic. La sosirea echipajelor clădirea magazinului mixt, construită din lemn și acoperită cu azbociment, ardea generalizat, existând  pericol de propagare la un alt magazin, aflat în imediata apropiere, la aproximativ doi metri distanță.

Flăcările au distrus clădirea magazinului pe o suprafață de aproximativ 120 metri pătrați și bunurile din interior, precum aparatură electrocasnică, mărfuri diverse și altele, valoarea mărfurilor aflate în interior, distruse în urma incendiului, ridicându-se la suma de 50.000 lei, iar valoarea construcției distruse fiind de aproximativ 30.000 lei.

Pompierii sosiţi la faţa locului au stabilit ca și cauză a producerii incendiului efectul termic al curentului electric provocat de un cablu al unui frigider lăsat sub tensiune și nesupravegheat. Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar deschis pentru comiterea infracțiunii de distrugere din culpă.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.