Monitorul de Suceava

Un bloc de pe strada Fagului, închis de poliţie şi DSP. Administratorul, amendat cu 20.000 de lei

 

Un bloc de pe strada Fagului a fost închis joi dimineaţă de poliţie şi Direcţia de Sănătate Publică, iar administratorul a fost amendat cu 20.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, Secția Urbană de Poliție Burdujeni, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale, a organizat joi, între orele 06.00 – 08.00, o acțiune în cooperare cu Direcția de Sănătate Publică Suceava, Poliția Locală Suceava și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucovina Suceava și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava, la un bloc situat în municipiul Suceava, str. Fagului, precum și în proximitatea acestuia,  pe linia prevenirii şi combaterii actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, pentru legalizarea persoanelor restante în privința cărților de identitate, precum și pentru identificarea și depistarea persoanelor care locuiesc fără forme legale în acest imobil. Este vorba de un imobil cu 40 de camere, din care 24 erau ocupate.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 52 de persoane și au fost identificate 25 de persoane străine de localitate.

Au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale la Legea OG 97/2005, în valoare de 2000 lei.

De asemenea, au fost controlate 18 bagaje și 4 alte obiective din zonă.

Polițiștii au dispus împreună cu lucrătorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică aplicarea unei sancțiuni contravenționale față de administratorul imobilului, în cuantum de 20.000 de lei, și ca măsură complementară închiderea locației respective, având în vedere condițiile precare de igienă identificate (băi improprii, cazarmament degradat), după ce locatarii vor fi evacuați, cât mai urgent posibil, de către proprietar.

Tot în cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat de 37 ani, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta a plecat în mod voluntar de la domiciliul său, de pe raza sectorului 5-București, figurând ca persoană dispărută. S-a luat măsura internării acestuia în Secția de Psihiatrie Burdujeni pentru o perioadă de 24 de ore pentru ca familia să se prezinte pentru a-l prelua.

Totodată, persoanele identificate în apartamentele respective au fost instruite de către polițiștii de proximitate și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava cu privire la adoptarea unui comportament preventiv pentru a nu fi victime ale faptelor cu violență.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Februarie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.