Monitorul de Suceava Interpretare satirică

Un băiețel din Câmpulung Moldovenesc, câștigătorul Trofeului Festivalului de Umor „Constantin Tănase”

Daniela MICUŢARIU

Un băiețel din Câmpulung Moldovenesc, Andrei Bodnar, în vârstă de 8 ani și jumătate, elev în clasa a II-a B la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”, este câștigătorul Trofeului Festivalului de Umor „Constantin Tănase”, ediția a XXVII-a, secțiunea interpretare satirică, eveniment desfășurat la Pădureni și Vaslui.

Micul actor a interpretat în fața juriului, dar și în fața publicului vasluian, povestea „La cireșe” de Ion Creangă. Copilul a impresionat atât cu interpretarea sa originală, cât și cu ținuta, purtând un costum popular specific Bucovinei, cu bundiță cu blană de dihor, opinci, pălărie, trăistuță etc. Andrei Bodnar a fost îndrumat de actorul, umoristul și scriitorul Constantin Tiron și de învățătoarea Maria Mocriciuc, de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

 

Aplauze, aprecieri

Juriul Festivalului de Umor „Constantin Tănase”, ediția a XXVII-a -  Concurs de Interpretare Satirică, organizat de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Primăria și Consiliul Local Pădureni, a fost format din: Aurelian Bălăiță, rectorul Universității de Artă „George Enescu” Iași, Marcel Anghel, directorul Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad, și Radu Ghilaș, actor și regizor al Teatrului Național Iași.

Elevul Andrei Bodnar s-a prezentat cu povestea „La cireșe” pe scena Centrului Cultural Pădureni, sâmbătă, 17 septembrie 2022, în fața juriului, după care, a doua zi, cu același text, copilul a urcat pe scena amenajată în piața centrală a Vasluiului și și-a prezentat monologul, fiind aplaudat minute în șir. „Vă mulțumesc foarte frumos pentru premiu și vă mulțumesc tuturor pentru invitație”, a spus, la final, marele câștigător (mic la stat, mare la interpretat), în aplauzele publicului prezent la eveniment. Copilul s-a întors acasă cu trofeul festivalului, o medalie și o diplomă. Puteți urmări evoluția lui Andrei Bodnar pe https://www.youtube.com/watch?v=XZO8NjnDIN0&t=353sArticol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Septembrie 2022.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.