Monitorul de Suceava Şoferi neatenţi

Trei copii au fost victimele unor accidente, în timp ce traversau regulamentar strada

Radu LUPAŞCU

Trei copii, cu vârste între 12 şi 14 ani, au fost victimele unor accidente produse la sfârşit de săptămână de şoferi care nu au respectat semnificaţia semnalelor luminoase, a indicatoarelor şi a marcajelor rutiere pentru trecere pietoni. În toate cele trei cazuri, victimele au fost transportate la spital, pentru a primi îngrijiri medicale, iar şoferii sunt cercetaţi în cadrul unor dosare penale, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Un prim astfel de accident a fost înregistrat de poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc vineri la prânz, când aceştia au constatat că în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiu, ajunsă la o trecere pentru pietoni semnalizată corespunzător, o femeie de 42 de ani din comuna Sadova nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric, acroşând şi accidentând grav o fată de 12 ani din localitate, angajată în traversarea regulamentară a străzii. Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate şi probe de sânge la spital, pentru stabilirea alcoolemiei.

Câteva ore mai târziu, înainte de ora 18.00, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 2E în localitatea Clit, din comuna Arbore, un bărbat de 23 de ani din comuna Marginea a acroşat şi accidentat uşor un băiat de 12 ani din comuna Frătăuţii Noi, angajat în traversarea regulamentară a drumului public pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, aflată în apropierea şcolii. În urma impactului, victima a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea unor îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate şi probe de sânge la spital, pentru clarificarea alcoolemie.

Un alt accident, având drept victimă o fetiţă de 14 ani, s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.30, în timp ce un bărbat de 28 de ani din Vatra Dornei conducea pe strada Dornelor din municipiu Vatra Dornei un autoturism. La un moment dat, din cauza neatenţiei în conducere, autoturismul condus de bărbat a accidentat uşor o fetiţă de 14 ani din comuna Coşna, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător. O ambulanţă a preluat victima şi a transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale, iar şoferul de 28 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În toate cele trei cazuri, cercetările se desfăşoară în cadrul unor dosare penale, deschise pentru comiterea infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă”.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 02 Decembrie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.