Monitorul de Suceava Reglementări

Transferul parcului Şipote este posibil, dar la o suprafaţă mai mică decât cea estimată

Cosmin ROMEGA

Municipalitatea suceveană a aflat condiţiile pe care trebuie să le întrunească pentru a solicita transferul parcului Şipote, aflat în administrarea Romsilva, dar suprafaţa pe care o va putea obţine este mai mică decât se estima iniţial, din cauza retrocedărilor.

„S-a publicat în sfârşit Ordinul de Guvern care cuprinde normele metodologice de transfer a pădurilor-parc către autorităţile locale. Am avut ieri o discuţie de două ore la Romsilva, am stabilit foaia de parcurs, dosarul trebuie să conţină 11 anexe.

Cea mai importantă componentă este planul de situaţie al terenului, în coordonate  stereo, care să cuprindă persoanele fizice şi juridice. Trebuie să licităm realizarea acestuia, este obligaţia noastră să îl facem, deja demarăm procedurile necesare”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

O problemă o reprezintă terenurile revendicate, care se suprapun cu cele pe care vrea să le obţină municipalitatea.

„Sunt nişte proprietăţi revendicate în zona Şipote, la unele sunt decizii definitive, altele sunt în curs de judecare – terenurile care sunt incerte le vom prinde în anexe. E clar că suprafeţele pe care le vom putea transfera în zona parcului Şipote vor scădea faţă de ce estimam iniţial, dar vor mai rămâne undeva la 40 de hectare”, a precizat Lungu.

În momentul când vor fi obţinute datele necesare va fi dată o decizie de Consiliu Local, cu toate anexele la dosar, apoi toate documentele vor fi înaintate Consiliului Judeţean, pentru a fi iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Decembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.