Monitorul de Suceava

Ticăloşii pe care nu-i întreabă nimeni de sănătate

Alina MIHĂESCU

Atâta iresponsabilitate şi lipsă de respect faţă de viaţa omului nu cred să mai fi arătat naţia asta vreodată. Atât de jos, încât să se calce peste oameni, peste drepturile lor fundamentale precum sănătatea, nu am fost vreodată. Cred că doar războiul, ferească-ne Dumnezeu, mai poate periclita în asemenea hal viaţa adulţilor şi copiilor acestei ţări.

  Să îţi permiţi ca încălcând legile ţării şi principiile minimei morale să publici documente privind starea de boală a unui cetăţean, se cheamă ticăloşie. Să mai fii şi fost primar, fost ministru de Finanţe şi actual consilier al premierului acestui stat, se cheamă bună ştiinţă amestecată cu rea intenţie şi este premeditare. Să fii şi condamnat pentru corupţie şi să-ţi permiţi asemenea josnicie, doar Darius Vâlcov trebuie să fii. Asemenea gest nu se face. Punct. Indiferent care este relaţia cu persoana vizată.

Mai rău e însă faptul că asemenea călcători peste cadavre sunt mulţi în ţara asta, mulţi şi deghizaţi în tot felul de Moşi Crăciuni sau Zâne Măseluţe. Îi numesc astfel pentru că sunt nişte anonimi care aruncă otravă şi nu-şi asumă nimic. Dacă în cazul consilierului mai sus amintit, găsesc o explicaţie politică, în situaţia răspândacilor anti-vaccin, nu am niciuna. Nu pot să înţeleg cum îşi permite un om, un grup, o organizaţie din România să se folosească de sigla UNICEF, a World Health Organization şi a Ministerului Sănătăţii din România, să le pună pe nişte pliante cu informaţii jenante împotriva vaccinurilor pe care le distribuie prin cutiile poştale ale românilor şi să rămână nedepistaţi şi nepedepsiţi? În unele oraşe au apărut astfel de materiale informative aberante care spun cu subiect şi predicat că un vaccin „conţine celule de fetuşi avortaţi” sau „este contaminat cu pesticide”, că medicii fac din vaccinare o afacere cu frică de pe urma căreia se îmbogăţesc. Este practic o campanie împotriva vaccinului anti-rujeolă, boală care, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică din România, a omorât 59 de români, majoritatea copii nevaccinaţi, şi a îmbolnăvit peste 15.000 în mai puţin de un an. Cum e posibil să distribui asemenea neghiobii, folosind siglele celor trei instituţii fanion ale luptei pro-vaccinare fără ca autorităţile să se sesizeze şi să ia măsuri?

 Ce trebuie să ştie cei aflaţi încă în căutarea unei opinii vizavi de eficienţa vaccinării, este că există totuşi şi adevăratul pliant al UNICEF girat de World Health Organization şi susţinut inclusiv de Ministerul Sănătăţii din România. Îl găsiţi aici http://www.unicef.ro/wp-content/uploads/Pliant-OMS_MS_UNICEF.pdf este în limba română, cu expicaţii pe înţelesul tuturor, fără patimă şi secretomanii, onest şi argumentat ştiinţific. Și cred că o întrebare de bun-simţ ar fi: ce încredere putem avea într-o broşură care fură siglele unor organizaţii internaţionale? Cum să mergem pe mâna unor indivizi despre care nu ştim nimic – nici de ce fac asta, nici de unde au bani să publice astfel de inepţii. De dragul copiilor noştri, haideţi să fim decenţi!Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.