Monitorul de Suceava Implicare comunitară

Televizoare, aparate de aer condiţionat şi jucării, donate de Ambro secţiei Pediatrie din Spitalul de Urgenţă Suceava

Dana HUMOREANU

Saloanele secţiei Pediatrie a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost dotate cu televizoare, pe care copiii internaţi aici se vor putea uita la desene animate. Firma Ambro SA Suceava, parte a Grupului Rossmann, a donat, ieri, acestei secţii un număr de 27 de televizoare smart, nouă aparate de aer condiţionat, 30 de postere cu desene animate, măsuţe şi foarte multe jucării. Şeful secţiei Pediatrie, dr. Elena Tătăranu, a declarat, ieri, că donaţia firmei AMBRO este în valoare de 15.000 de euro.

Instalarea televizoarelor în saloane a început încă de ieri, fiind făcută de specialişti din compartimentul tehnic al spitalului. Potrivit medicului-şef, televizoarele nu sunt racordate la reţeaua de televiziune prin cablu, fiind destinate doar filmelor de desene animate, în schimb se pot conecta la internet. La acest tip de televizoare, smartphone-ul sau tableta se pot utiliza pe post de telecomandă.

În ceea ce priveşte instalarea celor nouă aparate de aer condiţionat, aceasta se va face după încălzirea vremii.

Dr. Tătăranu şi managerul spitalului, Vasile Rîmbu, au mulţumit conducerii societăţii Ambro pentru donaţia făcută în folosul copiilor internaţi şi au precizat că firma are anual astfel de acţiuni comunitare. În 2017, donaţia a fost către un spital de oncologie din Bucureşti, însă firma a susţinut şi proiecte din domeniul educaţiei.

Menţionăm că firma Ambro SA Suceava este cel mai important producător de hârtie din România şi a fost achiziţionată de Grupul Rossmann în 1996.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Ianuarie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.