Monitorul de Suceava Reevaluare psihologică

Taximetristul cu probleme de comportament a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule

Florin PAIU, Cosmin ROMEGA

Șoferul de taxi sucevean despre care au curs sesizări în mediul online privind comportamentul deviant pe care îl are în special față de femei nu mai are începând de luni dreptul de a presta transport de acest gen. Licența i-a fost retrasă de Primăria municipiului Suceava, în baza documentelor venite de la polițiști, în urma reevaluării psihiatrice la care a fost supus bărbatul în cursul săptămânii trecute.

Reevaluarea bărbatului a fost realizată în urma demersurilor concrete făcute de polițiști și de viceprimarul Lucian Harșovschi, în urma semnalării problemei, prima dată în Monitorul de Suceava.

Polițiștii au fost cei care l-au dus pe bărbat la cabinetul de psihiatrie, unde reevaluarea a stabilit fără echivoc că are probleme serioase de sănătate.

În urma consultului de specialitate de la cabinetul de psihiatrie pentru avizare și atestare activitate taxi, a rezultat că bărbatul este inapt pentru a exercita această profesie, dar și inapt pentru a conduce autovehicule.

Dacă autorizația de taxi a fost deja retrasă, pentru suspendarea dreptului de a conduce a fost notificată Poliția Rutieră.

Monitorul de Suceava a semnalat în ediția din 19 iulie a.c. că un taximetrist sucevean care face această meserie de mulţi ani de zile a băgat spaima în numeroşi clienţi, ba chiar şi în colegii săi de breaslă, din cauza schimbărilor din comportamentul său din ultimul an de zile.

Bărbatul obișnuia să se plimbe agitat dintr-un loc în altul în stația de taxi și să-și abordeze colegii cu diferite teorii fanteziste. 

Mărturiile unor clienţi speriaţi de vorbele şi comportamentul unui taximetrist sucevean, dar şi interacţiunile avute direct cu acesta i-au determinat pe mai mulţi taximetrişti suceveni să atenţioneze lumea să nu mai urce în maşina unuia dintre colegii lor, până când autorităţile abilitate stabilesc dacă acesta este sau nu un pericol public.

Cele mai îngrozite de experiența din mașina taximetristului au fost femeile, cărora acesta le vorbea despre Satana, obligația de a face cât mai mulți copii și alte chestiuni de genul acesta. De precizat și că nici una din femei nu a dorit să facă o sesizare scrisă cu privire la această problemă, pentru a face ancheta poliției mai facilă. Până la urmă, polițiștii au găsit o modalitate de a se implica în acest caz și de a-l duce pe bărbat la medic, pentru reevaluare. 

Primăria municipiului Suceava a notificat despre acest caz și Autoritatea Rutieră Română și Inspectoratul pentru Controlul în Transportul Rutier. Rămâne de văzut dacă bărbatul va și respecta interdicția impusă, dacă nu urmând a se trece și la alte măsuri.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 13 August 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.