Monitorul de Suceava Canotaj

Suceveanul Cosmin Pascari s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de seniori în proba de 4 rame

Marius SUIU

Duminică, la Plovdiv, în Bulgaria s-a dat startul Campionatului Mondial de Canotaj pentru seniori, o competiție la care participă 950 de sportivi din 62 de țări. România participă la competiția intercontinentală cu un număr de 38 de sportivi ce vor trage în nouă probe de concurs, o parte din ei fiind din județul Suceava. În prima zi de concurs, singurul canotor legitimat în județul Suceava, Cosmin Pascari, pregătit la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenorul Ioan Despa, a luat startul în proba de 4 rame, alături de alți doi canotori din județul nostru, Mihai-Vasile Țigănescu și Ștefan-Constantin Berariu, al patrulea fiind Ciprian Huc, categorie unde se luptă cu alte 18 echipaje din lume. Cei patru canotori români au ajuns la acest mondial după un sezon foarte bun, ei fiind campioni europeni de seniori, dar și campioni europeni și mondiali la tineret. Barca de 4 rame a României a terminat calificările pe poziția a doua, la o secundă după Italia, poziție ce duce direct în semifinalele competiției. Tot duminică, o altă sportivă descoperită și formată la CSM Suceava, Geanina Beleagă, şi Ionela Cozmiuc (Lehaci), tot din județul Suceava, au mers bine în seria de calificări și au terminat pe locul doi în proba de dublu vâsle categorie ușoară, calificându-se astfel în semifinale.

 

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au câștigat seria și un loc în sferturile de finală, într-o probă cu 25 de echipaje

La dublu rame, medaliații cu bronz la Campionatul European de seniori, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă (format la CSȘ Nicu Gane Fălticeni), ambii din județul Suceava au mers foarte bine în calificări și au câștigat seria cu al doilea timp, calificându-se astfel în sferturile de finală, deoarece sunt 25 de echipaje în total.

Tot în prima zi a mondialelor, Ionuț Prundeanu, din județul nostru, şi Marian Enache au terminat pe cinci în calificările probei de dublu vâsle și vor lupta pentru un loc în semifinale în reecalificări. O altă sportivă din județul Suceava, Elena Logofătu, alături de Georgiana Vasile, Nicoleta Pașcanu și Simona Radiș a terminat pe locul patru în seria de calificări din proba de patru vâsle, iar astăzi, în recalificări va concura pentru un loc în semifinalele probei. O altă fostă sportivă a clubului CSM Suceava, Larisa Roșu, şi Ancuța Bodnar, tot din județul Suceava, au terminat pe ultimul loc în serie și vor merge în recalificări pentru un loc în semifinale. Mâine vor intra în competițiile și bărcile de 8+1 ale României, la masculin aflându-se alți trei canotori din județul nostru, Cosmin Macovei, Sergiu Bejan și Constantin Radu, iar la fete, Viviana-Iuliana Bejinariu și Maria Tivodariu. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.