Monitorul de Suceava Semtex GrandPrix 2

Suceava va fi pentru a doua oară gazda celui mai puternic concurs de culturism și fitness din România

Marius SUIU

După succesul avut anul trecut la prima ediție, cel mai puternic concurs de culturism și fitness din România, Semtex GrandPrix, revine duminică, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava cu a doua ediție, una ce se anunță mult mai puternică și mai mare din toate punctele de vedere. Organizat de Clubul Sportiv EuroPowerGym Suceava, mai exact de Cristi Mihai Tcaciuc, GrandPrix-ul va aduna la Suceava peste 100 de sportivi din toată țara, concursul fiind dedicat în exclusivitate sportivilor cu cetățenie română. Astfel, și-au anunțat prezența la Suceava cei mai valoroși sportivi din România, mulți dintre ei având în palmares titluri sau medalii naționale de juniori, seniori și masters, dar și titluri obţinute la Campionatele Balcanice. Față de anul trecut, pe lângă numărul concurenților s-a dublat și suma totală a premiilor, aceasta ajungând undeva la 12.000 de euro, din care 10.000 vor fi cash, toți participanții urmând să primească premii constând în suplimente, indiferent de clasare. În concursul de culturism vor exista patru categorii de greutate la seniori, -75 kilograme, -85, -95 și +95 de kilograme, dar și o categorie Open. De asemenea, la culturism vor fi și categoriile Masters și Junior, tot Open, Bodybuilding Clasic Open, Men’s Psyhsique (-175 cm, +175 cm și Open), Bikini Fitness (-162 cm, -166cm, +166cm, Open) și Bodyfitness Open.

„Nivelul concursului va fi unul foarte ridicat și pot să spun că este cel mai puternic concurs de profil din România organizat exclusiv pentru sportivii de naționalitate română. Față de ediția de anul trecut am mărit numărul categoriilor și am făcut Masters și Juniori Open la culturism, câte trei categorii la Bikini Fitness și Men’s Phisique, deoarece anul trecut era doar Open, dar și Bodyfitness feminin. Vor fi în jur de 100 de sportivi, dar vor fi și sportivi din țară ce nu vor veni din cauza nivelului ridicat, aceștia mulțumindu-se cu concursuri mult mai slabe. Pe de altă parte, prin organizarea acestui concurs vreau să încurajez tinerii să facă sport și, de ce nu, să facă performanță. Eu m-am apucat de sportul de performanță în urma vizionării unui concurs de culturism organizat la Suceava în anul 1998 de regretatul Dan Apetrei și cred că-n acest mod contribui și eu cu ceva pentru comunitatea noastră”, a explicat organizatorul Semtex GrandPrix 2 Suceava, Cristi Mihai Tcaciuc, președinte, antrenor și sportiv al Clubului Sportiv EuroPowerGym Suceava.

Ca și la ediția de anul trecut, în concurs și-n lupta pentru podium și marele trofeu vor intra la mai multe categorii și aproximativ 15 sportivi din municipiul și județul Suceava.

Câștigătorul absolut de anul trecut, Marius Antohe, din Iași, va veni duminică la Suceava, dar de această dată în calitate de arbitru. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 12 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.