Monitorul de Suceava Parteneriat strategic

Suceava se va înfrăţi cu un important oraş din China, de peste 2,5 milioane de locuitori

Cosmin ROMEGA

Municipiul reşedinţă de judeţ, Suceava, se va înfrăţi cu capitala Regiunii Autonome Ningxia Hui din China, Yinchuan, un oraş cu peste 2,5 milioane de locuitori.

Oraşul, cu o suprafaţă de aproape 9.000 de kmp, are şi o istorie bogată, fiind fosta capitală a Imperiului Xia de Vest a populaţiei Tangut.

Yinchuan este şi o importantă platformă internaţională de schimburi economice şi culturale între China şi ţările arabe, precum şi unul dintre cele mai bine dezvoltate tehnologic oraşe din lume, cu o mulţime de tehnologii uimitoare implementate, de la plata călătoriilor cu transportul în comun direct prin softuri de recunoaştere facială, până la holograme care oferă asistenţă celor care vin la primărie cu diferite probleme.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că în şedinţa de Consiliu Local din luna august va supune spre aprobare propunerile de înfrăţire cu oraşul Yinchuan – China, cât şi cea cu Karavas - Cipru, scrisori de intenţie în acest sens fiind deja transmise de către omologii săi.

Parteneriatele Sucevei cu Yinchuan şi cu oraşul turistic Karavas vor fi transmise spre analiză şi avizare Ministerului de Externe, conform procedurilor în vigoare.

Suceava mai are parteneriate de acest gen cu Betleem (Palestina), Laval (Franţa), Sosnowiecz (Polonia), Cernăuţi (Ucraina) şi Soroca (Republica Moldova).Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 13 August 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.