Monitorul de Suceava

Șoferii au depășit viteza legală o dată la mai puțin de 8 minute în zona Grup Școlar

Sandrinio NEAGU

A doua acțiune organizată de polițiștii suceveni pentru depistarea vitezomanilor care circulă în zona Grup Școlar a adus din nou amenzi pentru cei care au călcat prea tare pedala de accelerație. Duminică dimineață, în numai două ore, în cadrul acțiunii ”Blitz”, au fost prinși 16 șoferi care au depășit limita legală de viteză. Practic, o dată la 7 minute și jumătate un șofer a fost prins cu viteză mai mare. Cei care au călcat pe bec au primit amenzi în valoare totală de 14.850 de lei.

Precedenta acțiune de amploare în zona Grupă Școlar a avut loc pe 25 februarie. Cu acel prilej, în trei ore s-au dat 66 de amenzi, în valoare de 38.300 de lei, toate pentru depășirea limitei de viteză. În cinci cazuri șoferii care circulau cu viteze mai mari de 50 km/h peste limita admisă au rămas pietoni.
”Având în vedere numărul mare de evenimente rutiere care au avut loc în ultima perioadă de timp pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, în zona Grup Școlar, ce au avut ca și cauză principală a producerii viteza neadaptată la condițiile de drum, polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava - au organizat o nouă acțiune tip Blitz având drept scop prevenirea accidentelor rutiere pe sectorul de drum menționat. Acest tip de acțiuni punctuale vor fi continuate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, scopul fiind creșterea gradului de siguranță rutieră și identificarea șoferilor care dau dovadă de iresponsabilitate încălcând legislația și punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Polițiștii recomandă încă o dată șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum, în special în situații de carosabil umed, când aderența este scăzută. Este absolut necesară respectarea limitărilor de viteză conform semnalizărilor rutiere de pe segmentele de drum și adoptarea unei conduite preventive. Se recomandă, de asemenea, creșterea distanței de siguranță în mers între vehicule, evitarea manevrelor bruște și a frânărilor intempestive”, este mesajul transmis de reprezentanții IPJ Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Martie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.