Monitorul de Suceava Prinşi în trafic

Şoferi cu alcoolul în cap, pericole publice la volanul maşinilor pe care le conduceau

Radu LUPAŞCU

Doi bărbaţi care au sfidat regulile elementare de conducere a autoturismului au fost identificaţi de poliţişti în trafic conducând sub influenţa alcoolului. Unul dintre ei, care nu deţinea nici permis de conducere, a considerat că nu trebuie să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor, fiind urmărit în trafic.

Un prim astfel de caz a fost sesizat poliţiştilor marţi seara, în jurul orei 22.20, de către o femeie care le-a spus că pe un drum din comuna Boroaia un bărbat circulă cu autoturismul pe contrasens. O patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei s-a deplasat pe DN 15C din comună, unde au oprit un autoturism VW Golf, condus de Mihai V., de 69 de ani, din comuna Cornu Luncii. Având în vedere faptul că bărbatul de la volan mirosea a alcool, poliţiştii i-au solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă bărbatul a refuzat. El a fost condus la spital pentru prelevarea unor probe de sânge, însă bărbatul de 69 de ani a refuzat şi acest lucru. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „refuzul sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice necesare pentru determinarea alcoolemiei”.

 

Fără permis şi cu alcoolul în cap, urmărit de poliţişti în trafic

În aceeaşi seară, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Pojorâta se aflau în control la intersecţia drumurilor DN 17A şi DC 88, în comuna Sadova, când, în jurul orei 22.30, au făcut semnale regulamentare de oprire unui autoturism VW Golf. Cel care conducea autoturismul a ignorat semnalele, continuându-şi deplasarea. Echipajul de poliţie a plecat în urmărirea acestuia cu autospeciala din dotare până în zona unei pensiuni din localitate, unde conducătorul auto vizat a oprit autoturismul.

El a fost identificat ca fiind Vasile S., de 27 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Acesta mirosea a alcool şi în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. În acelaşi timp, verificările în baza de date au stabilit faptul că bărbatul de 27 de ani nu avea permis de conducere. Pe numele său s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Decembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.