Monitorul de Suceava Luni

Seria accidentelor cu bicicliști continuă, alți doi fiind răniți pe drumurile din județ

Radu LUPAŞCU

Patru accidente fatale pentru bicicliști, înregistrate în județul Suceava doar în cursul lunii august, au făcut din aceștia principale victime în cadrul statisticilor întocmite. Luna septembrie a înregistrat deja două astfel de accidente, iar în cursul zilei de luni numărul bicicliștilor victime a ajuns deja la 4, în ambele cazuri înregistrate în acea zi vina producerii accidentelor aparținându-le acestora.

Primul accident de luni a avut loc în jurul orei 12.00, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului fiind sesizaţi despre faptul că pe strada Aleea Cucului din orașul Frasin a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Cercetările la fața locului au stabilit că în timp ce se deplasa pe bicicletă, o femeie de 57 de ani, din localitate, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum în rampă şi cu carosabil din piatră, în momentul efectuării virajului la stânga s-a dezechilibrat, pierzând controlul asupra direcţiei și căzând pe partea carosabilă. În urma căzăturii femeia a fost rănită, fiind preluată de către echipajul unei ambulanțe și transportată la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde medicii au luat decizia transferării acesteia la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare. Ea a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar de cercetare penală deschis pentru săvârşirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”. 

Câteva ore mai târziu, polițiștii din Rădăuți au fost sesizați despre un accident produs în municipiu, soldat cu rănirea unui biciclist.

În timp ce o femeie de 35 de ani, din Rădăuți, conducea un autoturism pe strada Calea Cernăuți din localitate, la trecerea pentru pietoni situată la intersecția cu străzile Iacob Zadik și Constantin Dobrogeanu Gherea a acroșat cu partea din față a autoturismului un biciclist care traversa strada pe trecerea de pietoni neregulamentar, aflându-se pe bicicletă. În urma impactului bărbatul a fost rănit și transportat cu ambulanța la spital, pentru îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă apoi la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.     

 Și de această dată s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului se face bărbatul aflat pe bicicletă care traversa strada pe trecerea de pietoni neregulamentar, aflându-se pe bicicletă.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”. De altfel, statistice întocmite de poliție arată că cele mai multe accidente având drept victime bicicliști s-au produs din vina acestora.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Septembrie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.