Monitorul de Suceava Cronica religioasă

Schitul Sihăstria Râşca şi-a sărbătorit ocrotitorul

 

În data de 30 august a fiecărui an, Schitul Sihăstria Râşca îşi sărbătoreşte ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Ioan de la Râşca şi Secu. Anul acesta, obştea de monahi l-a avut în mijlocul său pe IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care, împreună cu preoţi şi diaconi, a slujit Sfânta Liturghie.

La deosebitul eveniment au fost invitaţi stareţi şi stareţe din întreaga eparhie. Printre cei prezenţi s-au numărat stareţa Gabriela Platon de la Voroneţ, dimpreună cu maica Elena Simionovici, ghidul mănăstirii. Serviciul divin s-a desfăşurat pe o scenă ridicată în proximitatea bisericii, iar răspunsurile liturgice au fost date de părinţii de la schit. După cuvântul ierarhului, închinătorii au fost invitaţi la o agapă frăţească.

Schitul Sihăstria Râşca este o construcţie din lemn pe temelie de piatră şi se află în continuare în lucru, în ceea ce priveşte interiorul şi construcţiile anexe. Piatra de temelie a fost aşezată în 2016 şi sub stăreţia arhim. Mihail Balan aici se nevoiesc cinci călugări.

Pe lângă lucrările propriu-zise de construcţie, obştea îşi propune ca în incinta complexului monahal să amenajeze şi un viitor loc de tabără pentru copiii orfani. (Ziarul Lumina)Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.