Monitorul de Suceava Dispută la sânge

Scandal și apel la 112 pentru schimbarea în forță a directorului SC Servicii Comunale SA Rădăuți

Sandrinio NEAGU, Luigi BĂRĂGOIU

Disputa dintre reprezentanții Primăriei Rădăuți și ai SC Servicii Comunale SA a intrat în faza reclamațiilor la 112. Luni, viceprimarul Ciprian Țarevici și cel care ar fi trebuit să preia funcția de director al SC Servicii Comunale SA, Adrian Jecalo, au descins la sediul instituției cu intenția de a-l înlătura pe actualul director, Romeo Galan.

Totul s-a terminat cu un apel la 112 și la invitarea polițiștilor pentru a lămuri situația.

”Deși li s-a explicat celor doi reprezentanți sosiți la sediul societății noastre faptul că acea hotărâre de demitere a Consiliului de Administrație este contestată în instanță și încă nu s-au făcut modificările cerute de către ei la Registrul Comerțului, aceștia au continuat într-o notă amenințătoare să ne ceară tuturor - membri ai Consiliului de Administrație și director - să părăsim incinta societății. Datorită faptului că nu s-a putut ajunge la un numitor comun, a fost necesară intervenția politiei, care a fost chemată printr-un apel la 112. După apariția forțelor de ordine, aceștia au plecat, amenințând în continuare că vor reveni, iar deciziile lor sunt executorii, chiar dacă nu sunt legale”, a arătat Romeo Galan, directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuți.

Reprezentanții acestei societăți au mai precizat că tot acest scandal este creat artificial pentru blocarea recuperării sumelor datorate de către Primăria Rădăuți, sume stabilite în urma unui control ANAF încheiat în luna octombrie 2020, în valoare de aproximativ 2 milioane euro.

”Mai mult de atât, așa cum era de așteptat, se intenționează externalizarea serviciului de încălzire și transport al energiei termice, după modelul ACET. De asemenea, a fost adusă în discuție vânzarea terenului pe care sunt amplasate curtea și birourile SC Servicii Comunale SA. Considerăm că scumpirea recentă a gigacaloriei a fost făcută intenționat de către actuala administrație, pentru a stârni un val de nemulțumiri ale populației, astfel încât, interesele imobiliare ale apropiaților domnului primar să nu fie perturbate în vreun fel”, a mai arătat Romeo Galan.

Viceprimarul Ciprian Țarevici nu a răspuns la telefon, astfel încât punctul de vedere al reprezentanților Primăriei Rădăuți nu poate fi expus în acest material.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 23 Februarie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.