Monitorul de Suceava

S-a stins la spital, după ce fusese lovit la cap de un arbore în cădere

Radu LUPAŞCU

Un tânăr de 29 de ani din comuna Grănicești a murit în cursul zilei de marți la spital, după ce  vineri fusese victima unui accident produs în pădure. Starea sa de sănătate s-a agravat între timp în spital și, din păcate, nu a mai putut fi salvat.

Accidentul s-a petrecut vineri dimineață, în pădurea din localitatea Iacobești, fiind anunțat prin intermediul unui apel la 112 dat de unul dintre colegi în jurul orei 08.30. Tânărul a fost transportat de urgență la spital, polițiștii demarând cercetările la locul accidentului. Ei au constatat astfel că tânărul se afla în pădure împreună cu alte 7 persoane și cu proprietarul unei parcelei pe care aveau loc marcări și tăieri de arbori.  Proprietarul parcelei a început să secționeze cu drujba un fag, care, la un moment dat, în timpul tăierii, s-a frânt de la jumătate și a ricoșat spre locul în care se afla Andrei Ardeleanu, în vârstă de 29 de ani. Tânărul a fost lovit cu putere la mâna dreaptă și la cap, fiind proiectat la o distanță de circa 7 metri. El a fost preluat în stare gravă de echipajul unei ambulanțe și transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a primit diagnosticul ”politraumatism, traumatism cranio cerebral acut grav”.

Din păcate, tânărul nu a mai putut fi salvat, în cursul zilei de marți el murind pe patul de spital. Reprezentanții Laboratorului de Anatomie Patologică i-au informat pe polițiștii Secției de Poliție Bălcăuți cu privire la decesul înregistrat în spital, cercetările fiind acum continuate pentru săvârșirea infracțiunii de ”ucidere din culpă”. Pentru clarificarea exactă a cauzelor care au dus la moartea bărbatului, polițiștii au cerut efectuarea unei necropsii în cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Septembrie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.