Monitorul de Suceava Tenis

România joacă pentru menţinerea în elita Cupei Davis

 

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Adrian Marcu, a declarat, miercuri, că este posibil ca în partida contra Indiei, contând pentru barajul de menţinere în Grupa Mondială, Victor Crivoi să joace într-un meci de simplu, iar Adrian Cruciat în altul.

În celelalte două meciuri de simplu va evolua Victor Hănescu, numărul unu al echipei, din cauza absenţei lui Andrei Pavel.

"E un avantaj că jucăm pe zgură pentru că dacă jucam la ei o făceam pe iarbă. Chiar dacă sunt clasaţi în spatele nostru trebuie să fim atenţi. Din păcate părţile frumoase se termină. Era bine dacă aveam zece variante ca să găsim un înlocuitor pentru Andrei Pavel. După cum se prezintă situaţia e posibil ca unul să joace vineri şi altul duminică, iar Hănescu să intre şi în meciul de dublu, în funcţie de scorul din prima zi", a spus Marcu.

 

Hănescu simte presiunea asupra lui

Victor Hănescu consideră că este o presiune în plus pe el, deoarece va fi numărul unu al echipei. "Ca lider al echipei e mai multă presiune, trebuie să joc mai bine şi să aduc puncte la simplu, dar asta nu schimbă situaţia faţă de meciurile anterioare", a completat Hănescu.

Adrian Cruciat consideră că echipa României se află într-o situaţie inedită. "Suntem într-o situaţie inedită din cauza regretabilei absenţe a lui Andrei Pavel. Oricare va juca sper să câştigăm, pentru că suntem în formă", a adăugat Cruciat.

Jucătorul Florin Mergea a declarat că el şi Horia Tecău trebuie să mai urce aproximativ 30 de locuri în clasamentul mondial de dublu pentru a putea evolua împreună. Horia Tecău susţine că obiectivul său în acest an a fost accederea pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem, în proba de dublu. "Am început să jucăm cu parteneri diferiţi şi din această cauză am jucat cu un elveţian mult mai bine clasat. Obiectivul meu anul acesta a fost să joc turnee de Mare Şlem, aşa cum s-a întâmplat la US Open", a subliniat Tecău.

Partida România - India, contând pentru barajul de menţinere în Grupa Mondială la tenis, se va disputa, în perioada 19-21 septembrie, la arenele BNR.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Septembrie 2008.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.