Monitorul de Suceava Propuneri concrete

Proiectele prin care liberalii vor să scoată Moldova din starea de subdezvoltare actuală

Sandrinio NEAGU

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a anunţat că partidul pe care îl reprezintă are pregătite proiecte concrete pentru dezvoltarea celei mai mari regiuni a ţării şi, din păcate, cea mai săracă: Moldova. Trei axe prioritare au fost prezentate de parlamentarul sucevean, care susţine că prin implementarea acestora Moldova are o şansă să iasă din starea actuală.

„Vom demara construirea, în termene record, a infrastructurii de transport rutier și feroviar. Sunt trei proiecte pe care le așteptăm de zeci de ani: Autostrada Unirii, Autostrada Moldovei și calea ferată Siret – Suceava – București. Acestea sunt primele noastre priorități. Conectând Moldova la București și la Vestul Europei, dăm șansă unei creșteri economice puternice și pentru regiunea noastră. Luați exemplul autostrăzii Cernavodă-Constanța. După ce a fost construită de Emil Boc, iar apoi inaugurată parțial în 2011 și integral în anul 2012, PIB-ul județului Constanța a crescut de 2-3 ori mai repede decât PIB-ul național. Asta vrem și noi pentru Moldova”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal susţine că prioritară este şi atragerea marilor investiții private în regiune, astfel încât numărul locurilor de muncă plătite cu salarii bune să crească şi în acest fel să fie stopat exodul tinerilor spre Occident.

„O a treia prioritate o reprezintă canalizarea tuturor fondurilor europene gratuite către proiecte de dezvoltare locală: modernizarea tuturor școlilor, modernizarea și dotarea tuturor unităților sanitare, extinderea rețelelor de utilități – apă, canalizare, gaze naturale și comunicații – în toate localitățile rurale și urbane din Moldova. Este atât de simplu, însă pentru a pune în aplicare aceste măsuri România are nevoie de un guvern competent, de o echipă de profesioniști, pe care numai PNL poate să le ofere țării”, a conchis Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean este convins că prin implementarea celor trei proiecte decalajul dintre Moldova şi celelalte regiuni dezvoltate ale României se va reduce semnificativ.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 09 Octombrie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.