Monitorul de Suceava Întâlniri cu cetăţenii

Programul de dezvoltare durabilă a Sucevei, supus dezbaterii publice

Cosmin ROMEGA

Timp de două zile, cetăţenii municipiului Suceava au fost invitaţi să participe la o dezbatere publică pe tema priorităţilor de dezvoltare a oraşului, pe termen scurt, mediu şi lung.

Prima dezbatere publică a avut loc joi seara, la sediul Primăriei din cartierul Burdujeni, unde au fost invitaţi să participe şi cetăţenii din Burdujeni Sat şi Iţcani.

Vineri seara au urmat alte două consfătuiri publice, una cu locuitorii din cartierele George Enescu şi Obcini şi alta cu cei din Centru şi Zamca.

Temele de discuţie abordate în cadrul acestor dezbateri publice s-au referit la problemele cu care se confruntă locuitorii Sucevei, aspectele pozitive sesizate de ei, condiţiile de locuire, infrastructura Sucevei şi echiparea tehnico-edilitară, siguranţa publică, calitatea mediului înconjurător, posibilităţile de petrecere a timpului liber, serviciile medicale şi administraţia publică.

Toate opiniile exprimate de suceveni în cadrul acestor dezbateri publice, cât şi cele înregistrate prin completarea unor sondaje efectuate în cartierele Sucevei, vor fi prinse în proiectul programului de dezvoltare durabilă a municipiului, la care lucrează în prezent o firmă desemnată prin licitaţie de către Primărie.

Realizarea acestui proiect costă aproximativ 360.000 de lei, dar, după cum a subliniat primarul Sucevei, Ion Lungu, finalizarea acestuia va permite accesarea a numeroase proiecte cu finanţare europeană.

“Toate proiectele pe fonduri structurale vor putea fi accesate doar dacă le avem prinse ca necesităţi în programul de dezvoltare durabilă a Sucevei. De aceea e foarte important ce vom cuprinde în acest proiect, iar părerea cetăţenilor ne e de mare folos, pentru că aşa aflăm care sunt necesităţile lor, la care trebuie să răspundem cu programe de finanţare”, a declarat Ion Lungu.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 20 Septembrie 2008.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.