Monitorul de Suceava Atitudine

Primarul Sucevei somează Thermonet să asigure căldura în casele sucevenilor

Dana HUMOREANU

Primarul de Suceava, Ion Lungu, le-a dat dreptate oamenilor furioși care telefonează la primărie și/sau îl înjură din cauză că locuințele lor racordate la sistemul centralizat de termoficare au rămas fără căldură și apă caldă. Lungu a declarat, ieri, în conferință de presă, că „oamenii au sută la sută dreptate, dar problema nu este la mine”. „Cu eforturi, noi, la primărie, ne-am făcut treaba. Am făcut credit pentru plata subvenției la încălzire în avans, am virat banii, acum problema este la Thermonet. Îi somez să-și facă datoria, altfel rămân fără abonați”, a afirmat primarul Sucevei.

El a spus că dacă pentru apariția unor avarii mai poate avea înțelegere, pentru acționarea cu întârziere la intervenții sau pentru efectuarea lucrărilor de reparații în afara sezonului cald nu poate manifesta toleranță.

Declarația primarului Lungu vine la câteva zile după ce, din cauza unei avarii, locuitorii celui mai mare cartier al Sucevei au stat 12 ore fără căldură, când temperaturile medii zi-noapte au fost de minus 14 grade Celsius.

Săptămâna trecută, în cursul nopţii de joi spre vineri, în jurul orei 02:00 s-a produs o fisură în magistrala de termoficare care alimentează cartierul Burdujeni. Vineri dimineață, angajații Thermonet au lucrat la izolarea punctelor termice din acest cartier și la decopertarea conductelor, apoi, începând cu ora 12.00, a fost oprită furnizarea căldurii și s-a început remedierea avariei de către echipa de intervenţie.

Lucrarea a fost finalizată în jurul orei 21.00, dar caloriferele s-au încălzit mult după miezul nopţii, spre dimineaţă. Cum afară erau minus 16 grade Celsius, locuinţele s-au răcit semnificativ.

Aceasta este cea mai gravă avarie a sistemului centralizat de termoficare din Suceava, din acest an, fiind afectaţi aproape o treime din numărul total de abonaţi ai Thermonet. Alte două avarii de mai mică amploare, tot în zone din Burdujeni, au fost remediate în cursul zilei de luni.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Decembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.