Monitorul de Suceava Creştere

Președintele CJ anunţă că în 2019 pe Aeroportul ,,Ştefan cel Mare” Suceava au fost înregistraţi peste 430.000 de pasageri

Dan COMAN

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în anul 2019, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” au fost procesaţi 430.123 de pasageri, în creştere faţă de anul 2018, când aeroportul procesa 353.000 de pasageri. Gheorghe Flutur a declarat că în 2019 pe aeroportul sucevean s-au înregistrat de opt ori mai mulţi pasageri comparativ cu anul 2016, când au fost puţin peste 50.000 de pasageri.

Flutur a arătat că ulterior includerii destinaţiei Memmingen, în Germania, şi suplimentării zborurilor către Londra-Luton, numărul pasagerilor procesaţi pe Aeroportul Suceava a crescut cu 22% faţă de perioada similară a anului trecut.

El a amintit că pe Aeroportul Suceava operează companiile Tarom şi Wizz Air. „Tarom operează 13 zboruri pe săptămână spre Bucureşti, iar din luna martie 2020 această compania va include încă cinci frecvenţe pe săptămână pe lângă cele deja existente. De asemenea, compania Wizz Air operează zboruri zilnice spre Londra-Luton, cea mai solicitată rută de la Suceava, cu un grad de încărcare de peste 95%, acum cu nouă frecvenţe pe săptămână în perioada sărbătorilor de iarnă”, a declarat Flutur. El a spus că zborul spre Milano/Bergamo, cu cinci frecvenţe pe săptămână în această perioadă, este următoarea destinaţie preferată de pasagerii din aria de captare a aeroportului, inclusiv de către pasagerii ucraineni. „De altfel, din totalul pasagerilor procesaţi pe toate cursele, un număr de 32.167 de pasageri sunt de naţionalitate ucraineană”, a ţinut să precizeze şeful administraţiei judeţene. El a mai adăugat că portofoliul destinaţiilor de la Suceava este completat de Memmingen/Munchen Vest, cu trei frecvenţe/săptămână în perioada sărbătorilor, Roma-Ciampino şi Bologna cu două frecvenţe/săptămână.

Gheorghe Flutur a mai spus că în ceea ce priveşte gradul de încărcare la cursele operate de compania Tarom, acesta este de peste 80%, iar la cursele operate de Wizz Air este de peste 94%.

 

Programul preliminar al zborurilor Wizz Air pentru sezonul de vară 2020 şi al zborurilor charter

Preşedintele CJ Suceava a anunţat şi programul preliminar al zborurilor companiei Wizz Air pentru sezonul de vară 2020 de pe Aeroportul ”Ştefan cel Mare” Suceava. Acesta include nouă frecvenţe/săptămână pentru Londra-Luton, cinci frecvenţe/săptămână pentru Milano-Bergamo, două frecvenţe/săptămână pentru Bologna şi pentru Memmingen/Munchen Vest şi trei frecvenţe/săptămână pentru Roma-Ciampino.

„Mai trebuie spus că destinaţiile de vacanţă au fost foarte populare în sezonul estival 2019, turiştii care au ales ca punct de plecare Aeroportul <Ştefan cel Mare> din Suceava având la dispoziţie şapte zboruri pe săptămână, în fiecare zi de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică, spre litoralul Mării Mediterane, respectiv Mării Roşii, către destinaţii precum Antalya, Bodrum, Hurghada sau Monastir”, a declarat Flutur. El a mai adăugat că programul preliminar pentru sezonul estival 2020 include zboruri charter spre Turcia, spre Antalya şi Bodrum, în Egipt, la Hurghada, şi în Tunisia, la Monastir.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Ianuarie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.